Kraliçe’nin Exeter’i dikkat!

MHP’ye yakınlığı ile tanınan Yeni Çağ gazetesinin yazarı Aslan Bulut, 19 Nisan 2007’de Kraliçe’nin Exeter Üniversitesi ve onlarla ilişkileri olanlarla ilgili bir yazı kaleme almıştı. Ekmelettin İhsanoğlu “çatı adayı” yapıldığında Aslan Bulut, 17 Haziran 2014’de “Aday yine Exeter’den” başlıklı yeni bir yazı kaleme aldı.
İşte sıra ile bu yazılardan bugüne ışık tutacak ilginç kesitler:
“İngiltere'de bir Exeter Üniversitesi vardır. İngiliz Üniversiteleri arasında “Kürt Araştırmaları Enstitüsü” olan tek yükseköğretim kurumudur. Exeter Üniversitesi'nde ayrıca ‘Arap ve İslami Araştırmalar Enstitüsü' de bulunuyor!
İNGİLİZ İSTİHBARAT ÜYELERİ
İngiliz istihbarat servislerinin yurt dışı görevlere gönderilecek ajanlarının önemli bir bölümü Exeter Üniversitesi'nde eğitim görür. Ayrıca Arap ve İslam Dünyası ile Kürtler hakkında uzmanlaşması gereken İngiliz ajanlar da bu üniversitenin hocaları tarafından eğitilir. Üniversite yayınlarında, Irak'ın kuzeyinden “Irak Kürdistanı” diye söz edilir.
GREEN PEACE
İngiliz istihbarat servisinin bir yan kuruluşu olan Green Peace (Yeşil Barış) örgütü de Exeter Üniversitesi tarafından kurulmuştur.
İSLAM KALKINMA BANKASI
Exeter Üniversitesi'nden mezun olan veya doktorasını burada yapan kişileri, daha sonra özellikle İslam ülkelerinde önemli ekonomik ve siyasi kuruluşların başında veya devlet görevlerinde görmek mümkündür. Mesela İslam Kalkınma Bankası'nın bütün önemli yöneticileri Exeter Üniversitesi'nde yüksek lisans veya doktora yapmıştır!
İngiliz tarihinde kullanılan işkence aletlerinden biri “Exeter Dükünün Kızı” olarak anılır.
NEVZAT YALÇINTAŞ
İstanbul Milletvekili Nevzat Yalçıntaş seneler önce İngiliz Dışişleri Bakanlığı'nın kendisini Londra'ya ve güneye Exeter Şatosuna davet ettiğini, burada medyanın demokrasiyi tahrip etmesi üzerine bir beyin fırtınasına katıldığını bir Meclis konuşmasında açıklamıştır.
ABDULLAH GÜL VE ARKADAŞLARI
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Exeter Üniversitesi'nde iki yıl eğitim-öğretim görmüştür. Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz (şimdi MHP milletvekili) da Abdullah Gül'ün bu üniversitedeki sınıf arkadaşıdır!
Abdullah Gül, Prof. Nevzat Yalçıntaş (Terakki Vakfı ile ilişkili ve şimdilerde AK Parti düşmanı) ve Prof. Sebahattin Zaim gibi hocalarının teşviki ve sağladıkları ‘Milli Kültür Vakfı' (Asım Ülker'in çocuklarına ait) bursu ile 1976–1978 yıllarında Fehmi Koru ve Şükrü Karatepe ile birlikte İngiltere'ye gönderilmiştir.
Gül, burada İslam ülkelerinde ileride görev alacak olan doktora öğrencileri ile sıkı bir arkadaşlık kurmuştur. Dönüşte Sebahattin Zaim'in daveti ile Sakarya Üniversitesi'nde görev almıştır. Doktara tezi, “Türkiye ile İslam Ülkeleri Arasındaki Ekonomik İlişkilerin Gelişimi” başlığını taşır. Tez hocası ise Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş'tır!
Sonra 48 İslam ülkesinin üye olduğu İslam Kalkınma Bankası'nda diğer Exeter mezunu arkadaşları ile birlikte ekonomi uzmanı olarak görev alır.
DİNLERARASI DİYALOG
Exeter Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ian Markham'ın “Said Nursî'nin başarısı: Hakikat ve hoşgörü” başlıklı bir makalesi vardır! Yani bu üniversite “dinlerarası diyalog” un kurgulanmasında da vardır. Markham, Exeter'de ilahiyat dalında öğretim görevlisidir.
ÇATI ADAY EKMELEDDİN İHSANOĞU'DA EXETER'DEN
İslam Konferansı Örgütü Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğu, Exeter Üniversitesi'nde doktora sonrası çalışmalar yapmıştır. Harry Potter serisinin yazarı Joanne Rowling, Exeter Üniversitesi'nde, Fransızca ve klasik edebiyatlar okumuştur! (19.04.2007 - Arslan Bulut – Yeni Çağ)
Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı adayı olarak Ekmeleddin İhsanoğlu üzerinde uzlaşmaya vardıklarını açıkladılar. Bugüne kadar aday belirlemek için yaptıkları görüşmelerde bu ismi kaç kişi zikretmiş acaba?
Hakkında “Cumhuriyet'e karşı olduğu için Mısır'a yerleşmiş bir ailenin Kahire'de doğup büyümüş çocuğu” olduğu bilgisi bulunan bir kişinin, Cumhuriyet'i kuran parti ile milliyetçi partinin Cumhurbaşkanı adayı gösterilmesi nasıl mümkün olabildi acaba?
Ekmeleddin İhsanoğlu ile ilgili yazı arşivimde önemli bilgiler var. “İslam Konferansı Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda Türkiye'nin adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun genel sekreterliği kazanması, İslam ülkelerinin Büyük Orta Doğu projesine ikna edilmesini hızlandıracak bir gelişme olacaktır.” (15 Haziran 2004)
“Abdullah Gül, İngiltere'deki eğitiminden 15 yıl sonra ABD'de Dışişleri Bakanlığı'nın özel bursuyla “liderlik” eğitiminden geçiriliyor, hemen ardından Bakan, Başbakan ve Cumhurbaşkanı oluyor! Yani iki ülke o kadar birlikte hareket ediyor ki aynı insanlara yatırım yapıyor. İngiltere bulup yetiştiriyor, ABD liderlik öğretiyor!” (22 Kasım 2011)
Tayyip Erdoğan, 2007 yılında da yine Devlet Bahçeli tarafından Abdullah Gül'ü Cumhurbaşkanı adayı göstermek zorunda bırakılmıştı. Şimdi de Ankara'da deniliyor ki “Aslında İhsanoğlu'nu Bahçeli önerdi ama Kılıçdaroğlu'nun önerisi gibi sunuldu!”
İhsanoğlu'nu İslam Konferansı Örgütü'nün genel sekreterliğine seçtirmek için İslam ülkelerinde bir yıl boyunca olağanüstü kulis yapanlar da Abdullah Gül'dür… (17.06.2014 - Arslan Bulut – Yeni Çağ)
