Yandex Metrica

Sitede Ara

Hafter'in militanına hâlâ soruşturma yok: HDP'nin hedefi şimdi de Mavi Vatan!

Hafter'in militanına hâlâ soruşturma yok: HDP'nin hedefi şimdi de Mavi Vatan!

Libya'da CIA destekli darbeci Halife Hafter'in ayağına gidip Yunanistan'la aynı bildiriye imza atan HDP'liler hakkında savcılar hâlâ harekete geçmedi. Mavi Vatan'ın emperyalistlere terk edilmesini isteyen HDP'liler, imza attıkları bildiriyle açıkça suç işledi.

Gündem

03.02.2024, 13:39

Libya'da CIA devşirmesi Halife Hafter'in adamlarıyla buluşup Türkiye'ye karşı ortak deklarasyona imza atan HDP'ye tepkiler dinmiyor.

Rusya'nın paralı askerlerine, Çad ve Sudan'dan gelen lejyonerlere, Mısır ile Fransa'nın askeri desteklerine tek laf etmeyip sadece Mehmetçiği 'işgalci' olarak suçlayan deklarasyonda, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Trablus'tan çekilmesi ve Türkiye ile imzalanan anlaşmaların feshedilmesi istendi.

HDP'li Tülay Hatimoğulları Oruç

Bingazi'de darbeci Hafter destekli Gelecek Partisi lideri Abdülhadi Huveyc ile poz veren HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç ile HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tiryaki hakkında hâlâ soruşturma açılmadı. 

Libya'ya giderek orada Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'la aynı açıklamaya imza atan HDP'li Oruç, "Erdoğan'ın Libya'daki tek taraflı politikasını, özellikle deniz anlaşmasını kabul etmiyoruz" dedi. 

Tülay Hatimoğulları ve Mehmet Tiryaki Libya'dan Türkiye'ye döndükten sonra HDP tarafından yapılan açıklamada, Bingazi mesajlarının yumuşatılmaya çalışılması dikkat çekti. HDP'nin bildirisinde Türkiye'nin Libya'daki varlığını gayrimeşrû gören Hamitoğulları'nın ifadelerine yer verilmedi.

Hafter destekli Gelecek Partisi yetkililerinin Türkiye'den destek bekledikleri ve amaçlarının sadece 'barış' olduğu iddia edilen bildiri şu cümlelerle bitti: "Türkiye'den kuvvetlerini ve desteklediği paralı askerleri Libya’dan çekmesini istediklerini belirttiler. Heyetimiz bu iyi dilekleri Türkiye halklarıyla paylaşacağını ifade ederek görüşmelerini tamamladı." 

İzmir'de ABD askerinin başına çuval geçirildi! İzmir'de ABD askerinin başına çuval geçirildi! Haberi Görüntüle

YAYCI: SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYORUM

HDP'li Oruç'un bu ifadeleri Türkiye'nin egemenliğine açık bir saldırı niteliğinde. Terör örgütü PKK ile eşgüdüm halinde hareket ederek Türkiye'yi önce eyaletlere bölmeyi, ardından bir bölümünü koparmayı amaçlayan HDP, Mavi Vatan konusunda da aynı tavrı benimsedi. Türkiye'nin Libya ile imzaladığı anlaşmaların iptalini istemek, Türklerin denizlerdeki vatanından vazgeçmesini istemekle aynı anlama geliyor. 

Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı, HDP'lilerin Libya'da imza attıkları bildirinin Türk Ceza Kanunu'nda 302. Madde kapsamına girdiğine dikkat çekti. Hafter yanlısı HDP'lilere sert tepki gösteren Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi Başkanı Yaycı, savcıları göreve davet ederek şunları söyledi:

"Sen Türkiye'nin deniz sınırlarını nasıl reddedersin! O sınırlar Türkiye'nin deniz ülkesinin sınırıdır. Savcılara suç duyurusunda bulunuyorum; burada Türk Ceza Kanunu'nun 300, 301 ve 302. Maddesi işletilmelidir. Bu rezilliği Türkiye'nin duyması lazım."

Narin'in kaybıyla birlikte herkes merak ediyor! Rakamlar korkunç: Türkiye'de kaç çocuk kayıp? Narin'in kaybıyla birlikte herkes merak ediyor! Rakamlar korkunç: Türkiye'de kaç... Haberi Görüntüle

TÜRK CEZA KANUNU 302. MADDE NE DİYOR?

'Devletin Güvenliğine Karşı İşlenen Suçlar' başlığı altında tanımlanan 302. madde, 'Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak' suçunun tanımını şöyle yapıyor:

"Devlet topraklarının tamamını veya bir kısmını yabancı bir devletin egemenliği altına koymaya veya Devletin bağımsızlığını zayıflatmaya veya birliğini bozmaya veya Devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını Devlet idaresinden ayırmaya yönelik bir fiil işleyen kimse, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılır.

Bu suçun işlenmesi sırasında başka suçların işlenmesi halinde, ayrıca bu suçlardan dolayı ilgili hükümlere göre cezaya hükmolunur.

Bu maddede tanımlanan suçların işlenmesi dolayısıyla tüzel kişiler hakkında bunlara özgü güvenlik tedbirlerine hükmolunur."

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading