Halid Meşal meydan okudu: 'Ne kadar öldürürse öldürsün İsrail'le pazarlık yapmayacağız'

Halid Meşal meydan okudu: 'Ne kadar öldürürse öldürsün İsrail'le pazarlık yapmayacağız'

Hamas'ın yurt dışı sorumlusu Halid Meşal, "Yüzyıl boyunca bizim liderlerimizi öldürdüler peki ne oldu? Bir lider şehit oldu peşine diğeri geldi. Bir şehit gider yerine bir şehit dirilir ve böylece halkımız kurtuluşa doğru yolculuğuna devam eder." dedi ve İsrail'le pazarlık yapmayacaklarını belirtti.

Dünya

03.08.2024, 10:34

İran'ın başkenti Tahran'da İsrail tarafından şehit edilen İsmail Haniye'nin Katar'ın başkenti Doha'daki cenaze törenine katılan Hamas'ın yurtdışı sorumlusu Halid Meşal, İsrail'e meydan okudu. İmam Muhammed bin Abdulvehhab Camisi'nde konuşan Meşal, Haniye'nin Filistinlilerin çektiği acıları paylaştığını ve onlardan biri olarak yaşadığını söyledi. "Sevgili kardeşimiz, liderimiz, şehit komutan Ebu el-Abd İsmail Abdusselam Heniyye mücahit olarak yaşadı ve Rabbine şehit olarak kavuştu." ifadelerini kullanan Meşal, Haniye'nin davaya hizmet eden en önemli isimlerden biri olduğunu vurguladı.

Haniye'nin davasına sadık bir Müslüman olduğunu ifade eden Halid Meşal, "Heniyye (İzzeddin) Kassam, (Ahmed) Yasin, (Abdülaziz) Rantisi’nin peşinden şehit olarak göçtü. Bu ne güzel bir akıbettir. Şüphesiz Ebu el-Abd (Heniyye) kardeşimiz büyük bir kayıptır. Ancak düşmanlarımız şehitlerin kanının zafere giden yolu kısalttığını bilmiyor." dedi.

İsrail'in suç ortağı ABD'den İran kararı: İsrail'e saldırıya karşılık yeni yaptırımlar İsrail'in suç ortağı ABD'den İran kararı: İsrail'e saldırıya karşılık yeni... Haberi Görüntüle

"BUNLAR BİZİ GÜÇLENDİRİYOR"

İsrail'e de eleştirilerde bulunan Meşal, işgalcilerin yaşananlardan ders almadığını belirtti. Çok sayıda liderlerinin öldürüldüğünü, şehitlerin birbirini takip ettiğini söyleyen Meşal, tüm bunların Filistin halkını güçlendirdiğini söyledi. Meşal, "Bizim mücahit olarak yaşadığımızı bilmiyorlar. Rabbimizin huzuruna şehit olarak varmak istediğimizi bilmiyorlar. Yolumuza devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. 

İsrail'in tehditlerinin kendilerini yıldıramayacağını söyleyen Halid Meşal, "Tehditler bizi zerre miktar ilkelerimizden uzaklaştıramaz. Filistin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine vatanımız olarak kalacak. Bizden ne kadar öldürürlerse öldürsünler pazarlık yapmayacağız, ödün vermeyeceğiz ve İsrail’i tanımayacağız." dedi. 

Meşal, sözlerini şöyle bitirdi: "Tüm bölge ve dünya şunu bilsin ki İsrail çıldırdı. O yüzden her yeri hedef alıyor. İslam aleminin liderlerine sesleniyorum, ümmetin artık kendine gelme vakti geldi."

Habere Tepki Ver

8

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading