Halil Umut Meler'e saldırı davasında mütalaa açıklandı! Ankaragücü eski başkanı Koca kaç yıl ceza aldı?

Halil Umut Meler'e saldırı davasında mütalaa açıklandı! Ankaragücü eski başkanı Koca kaç yıl ceza aldı?

MKE Ankaragücü ile Çaykur Rizespor arasında oynanan ve 1-1 sonuçlanan maçın ardından hakem Halil Umut Meler’e yönelik saldırıyla ilgili dava devam ediyor. Dava sürecinde savcı, Ankaragücü eski Başkanı Faruk Koca hakkında 13 yıla kadar hapis cezası talep etti.

Spor

14.10.2024, 11:10

Hakem Halil Umut Meler'e saldırı davasında savcılık mütalaası açıklandı. MKE Ankaragücü ile Çaykur Rizespor arasında oynanan 1-1'lik maçın ardından hakem Halil Umut Meler’e yapılan saldırının yargı süreci devam ediyor. Faruk Koca’nın da aralarında bulunduğu 4 sanığın yargılandığı dava, 11 Kasım'a ertelendi. 

"Bu kadar gerizekalılık olmaz" demişti! AYM, Aziz Yıldırım'ın Rasim Ozan... Haberi Görüntüle

13 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENİYOR 

Davanın 11 Kasım'a ertelendiği açıklandı. Savcının açıkladığı mütalaada, Faruk Koca hakkında "Tehdit", "Kemik kırığına neden olacak şekilde kasten yaralama" ve "Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna aykırılık" suçlarından 13 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Derrick Köhn’den Usain Bolt'a hodri meydan! 100 m rekoruna çok yaklaştı Derrick Köhn’den Usain Bolt'a hodri meydan! 100 m rekoruna çok... Haberi Görüntüle

DAVA MERAKLA BEKLENİYOR 

Davanın sonucu, spor dünyasında merakla bekleniyor ve sporda şiddetin önlenmesi açısından önemli bir emsal teşkil edebilir.

İsmail Kartal Süper Lig'e dönüyor! İlk temas kuruldu İsmail Kartal Süper Lig'e dönüyor! İlk temas kuruldu Haberi Görüntüle

NE OMUŞTU?

Ankara Eryaman Stadı'nda oynanan MKE Ankaragücü ile Çaykur Rizespor arasındaki 1-1’lik karşılaşmanın ardından büyük bir skandal yaşandı. Maç sonrası MKE Ankaragücü’nün eski başkanı ve eski AKP milletvekili Faruk Koca, sahaya girerek hakem Halil Umut Meler'e yumruklu saldırıda bulundu. Saldırıdan hemen sonra Koca ve yanında bulunan iki kişi tutuklandı.

Halil Umut Meler, olayın ardından hastaneye kaldırılırken, Süper Lig’de bir maç haftası tatil edildi. Faruk Koca, 15 gün süren tutukluluğunun ardından serbest bırakıldı.

Bu olay, Türk futbolunda ciddi tepkilere neden olurken, Meler’e yönelik saldırı ile ilgili olarak kamuoyunda geniş yankı buldu

Yorumlar (0)

Hüseyin Can Yosuntaş

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading