Yandex Metrica

Sitede Ara

Halis Serbest'ten Bergen filmine dava! Filmin gösteriminin durdurulmasını istedi

Halis Serbest'ten Bergen filmine dava! Filmin gösteriminin durdurulmasını istedi

Şarkıcı Bergen'in katili Halis Serbest, filmin yapım şirketine tazminat davası açtı. Serbest, filmin gösteriminin durdurulması için mahkemeye başvurdu.

Sinema / Dizi

17.05.2024, 15:29

'Acıların Kadını' olarak bilinen Bergen'in hayatı beyaz perdeye taşınmış, film vizyonda rekor kırmıştı. Başrollerini Farah Zeynep Abdullah ve Erdal Beşikçioğlu'nun paylaştığı film Adana'nın Kozan ilçesinde gösterime girmemiş, bu durum tepki toplamıştı.

Bergen'e önce kezzap attıran daha sonra da öldüren eski eşi Halil Serbest, filmin 'kişilik haklarına saldırı' olduğunu iddia ederek yapımcı şirkete dava açtı.

TEDBİR KARARI İSTEDİ

Halis Serbest, film gösterime girmeden önce 'kişilik haklarına saldırı' iddiasıyla Kozan 1’inci Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvuruda bulunarak ihtiyati tedbir kararı alınmasını istedi. Mahkeme ise Serbest'in tedbir kararı talebini reddetti.

Daha sonra Serbest, film gösterime girdikten sonra bir kez daha 'kişilik haklarına saldırı' gerekçesi ve ölüm tehditleri aldığı iddiasıyla maddi-manevi tazminat davası açtı.

"ÖLÜM TEHDİTLERİ ALIYOR"

Serbest'in avukatı Taylan Perver Yalnız, "Müvekkilim inanılmaz derece ölüm tehditleri alıyor. Bununla beraber sosyal medyada sürekli hakarete maruz kalıyor. Televizyona çıkıp bu tehditleri savuranlar var. Bunlar mahkemeye rapor olarak sunulacak. Ortada kişinin rızası olmadan çekilmiş bir film ve hukukun zedelendiği bir durum var" dedi.

Yalnız diğer yandan Halis Serbest'in tazminatı kazanması durumunda derneklere bağışlayacağını söyledi.

Filmin yapım şirketi ise filmde 'kişilik haklarına saldırı' durumunun olmadığı ve davacının hayati tehlikesi olduğu iddiasının hayatın olağan akışına aykırı olduğunu belirterek dava dilekçesine itiraz etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading