Yandex Metrica

Sitede Ara

Halk dünyada cehennemi yaşadı! Pompeii yanardağı halka felaketi getirdi! 2.000 yıllık sır ortaya çıktı!

Halk dünyada cehennemi yaşadı! Pompeii yanardağı halka felaketi getirdi! 2.000 yıllık sır ortaya çıktı!

M.S 79 yılında Vezüv Yanardağı'nın patlaması sonrasında Pompeii kenti halkı büyük bir felaketi yaşadı. Bölgede yaşayan halk yanardağ sızıntısının arasında kalığ can verirken kaçmaya çalışan halk ise deprem sonrası yaşamını yitirdi. Binlerce insana ilişkin yeni detaylar ise günyüzüne çıktı. 

Dünya

19.07.2024, 16:49

Pompeii kentinde M.S 79 yılında aktif olan Vezüv yanardağı, binlerce yıl boyunca büyük volkanik felaketlerden biriyle karşı karşıya kaldı. Şehirde yaşayan binlerce halk lavla kaplı bölgede van verirken, felakaet üztüne felaket yaşadılar. Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsü, Pompeii Arkeoloji Parkı uzmanları ile birlikte şehirde yapılan kazılarda büyük bir keşifte bulundu. 

Erdoğan ve Sisi'den beyaz sayfa! Ankara'daki tarihi ziyaret dünya basınında: Yeni dönem başlıyor Erdoğan ve Sisi'den beyaz sayfa! Ankara'daki tarihi ziyaret dünya basınında:... Haberi Görüntüle

ÖNCE PATLAMA SONRA DEPREM

Vezüv yanardağının patlamasının arından bölgede büyük bir felaket daha yaşandığının izleri keşfedildi. patlamadan kısa bir süre sonra deprem olduğunu ve yanardağ patlamasından sağ kalan kişilerin ise depremde ölmüş olabileceği söylendi. 

Araştırmacılar buldukları iskeletler üzerindeki deneysel çalışmalarda teorinin doğru olduğunu desteklediler. Ekipler 50'li yaşlarda olan iki erkek iskeletini inceledi ve birr duvarın üzerlerine çökmesi sonrasında ezilerek öldüklerini tespit etti. 

Çocukluğa veda! Bu kampta savaşa hazırlanıyorlar: Silahlar sahte, planlar gerçek Çocukluğa veda! Bu kampta savaşa hazırlanıyorlar: Silahlar sahte, planlar gerçek Haberi Görüntüle

2 BİN YILLIK SIR KEŞFEDİLDİ

İnceleme yapan araştırmacı Doktor Valeriaa Amoretti, "Sığınaklarını terk etmeyen insanlar, depremin etkisiyle zaten hasar görmüş binaların çökmesiyle daha büyük risk altında kalmış olabilirler" dedi.

Pompei Arkeoloji Parkı Müdürü ve araştırmanın ortak yazarı Dr. Gabriel Zuchtriegel ise parlama sonrası değreme ilişkin, "Pompei'nin yıkımına ilişkin yeni bakış açıları, bizi 2 bin yıl önce burada yaşayan insanların deneyimlerine çok yakınlaştırıyor. Yaptıkları seçimler ve araştırmamızın odak noktası olan olayların dinamikleri, şehrin varoluşunun son saatlerinde yaşamı ve ölümü belirledi" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading