Hamas siyasi lideri Halid Meşal kimdir?

Hamas siyasi lideri Halid Meşal kimdir?

İsmail Haniye’ye düzenlenen suikast sonrasında Hamas’ın yeni lideri olan Halid Meşal, Filistin direnişinin önemli isimlerindendir. Peki, Halid Meşal kimdir?

Gündem

17.10.2024, 17:06

Hamas'ın siyasi lideri İsmail Haniye’nin suikaste kurban gitmesinden sonra geçici olarak atanan Halid Meşal yeniden gündem oldu. İsmail Haniye ile beraber Hamas'ın en önde gelen liderlerinden biri olan Meşal, Filistinli bir politikacıdır.

İkbal Uzuner'i surlara kim çağırdı, katilin babası ne anlattı? Vahşi cinayette kan donduran detaylar İkbal Uzuner'i surlara kim çağırdı, katilin babası ne anlattı? Vahşi... Haberi Görüntüle

HALİD MEŞAL KİMDİR?

Halid Meşal, 28 Mayıs 1956 tarihinde Filistin'in Batı Şeria bölgesinde, Ramallah'ın kuzeyindeki Silvad köyünde dünyaya geldi. Hamas'ın (İslami Direniş Hareketi) siyasi liderlerinden biri olan Meşal, 1967'deki Altı Gün Savaşı'nın ardından ailesiyle beraber Kuveyt’e göç etti.

Halid Meşal

Kuveyt Üniversitesi'nde fizik eğitimi gören Meşal, Filistinli Öğrenciler Birliği'nin liderliğini yaparak aktif bir şekilde siyasi hayata atılırken 1997 yılında İsrail gizli servisi Mossad tarafından düzenlenen bir suikast girişiminden sağ kurtuldu.

Bu olayın ardından Ürdün’den sınır dışı edilen Halid Meşal, Suriye’ye geçti. 2004 yılında Şeyh Ahmed Yasin'in İsrail tarafından öldürülmesi sonrasında Hamas'ın siyasi lideri oldu. Meşal, 2012 yılında Arap Baharı sürecinde Suriye'den ayrılarak Katar'a yerleşti ve burada yaşamaya devam etmektedir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading