Yandex Metrica

Hamas yöneticisi Hamdan'dan esir takası ve ateşkes anlaşması: 'Filistin halkının çıkarları göz önünde bulundurarak karar alacağız'

Hamas yöneticisi Hamdan'dan esir takası ve ateşkes anlaşması: 'Filistin halkının çıkarları göz önünde bulundurarak karar alacağız'

Hamas yöneticisi Usame el-Hamdan, İsrail ile şu ana kadar nihai olarak ateşkes ve esir takası konusunda yapılmış bir anlaşmanın olmadığının altını çizerek bazı teklifler ve öneriler aldıklarını, Hamas olarak bunun üzerinde çalıştıklarını, Filistin halkının çıkarları göz önünde bulundurarak karar alacaklarını söyledi.

Dünya

30.04.2024, 01:13

Gazze Şeridi'ndeki son durum ve İsrail'le yapılacak olası esir takası anlaşması gibi konularla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Hamas Hareketi Siyasi Büro Üyesi Usame el-Hamdan, İsrail ile şu ana kadar nihai olarak ateşkes ve esir takası konusunda yapılmış bir anlaşmanın olmadığını, bazı teklifler ve öneriler aldıklarını, Hamas olarak bunun üzerinde çalıştıklarını, Filistin halkının çıkarları göz önünde bulundurarak karar alacaklarını söyledi.

Hamas'ın Paris'te yapılan toplantıda olası anlaşmaya ilişkin genel çerçeve taslağını teslim aldığını belirten Hamdan, "İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik tüm saldırılarını durdurması ve Gazze Şeridi’ndeki tüm işgal güçlerini çekmesi esasında anlaşmaya odaklanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Hamdan, anlaşma taslağı üzerinde çalışmalar yaptıklarını ifade ederek çalışmalarda "Gazze’deki halkımızın üzerinde 17 yıldır devam eden ablukanın kaldırılması, yeniden imar ve ciddi esir takası anlaşması da yer alıyor." dedi.

Soykırımcı Netanyahu'dan işgal ilanı! 'Ne 42 gün sonra ne de 42 yıl sonra çekileceğiz' Soykırımcı Netanyahu'dan işgal ilanı! 'Ne 42 gün sonra ne de... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILRI

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'nde 120 gündür devam eden saldırılarına ilişkin bilgi verdi.

İsrail güçlerinin son 24 saatte Gazze Şeridi'nde 107 Filistinliyi daha öldürdüğü, 165 Filistinliyi de yaraladığı belirtildi.

Gazze'de 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısının 27 bin 238'e, yaralı sayısının da 66 bin 452'ye yükseldiği kaydedildi.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra da hala enkaz altında ve yol kenarlarında ölülerin bulunduğunu ancak İsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığını vurguladı.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading