Hamas'tan ABD'ye ateşkes tepkisi: 'Blinken çözümün değil sorunun bir parçası'

Hamas'tan ABD'ye ateşkes tepkisi: 'Blinken çözümün değil sorunun bir parçası'

ABD Başkanı Joe Biden'ın sunduğu ateşkes teklifinin Hamas tarafından kabul edilmemesine ilişkin konuşan Hamas Siyasi Büro üyesi Usame Hamdan, Bliken'ı suçladı. Hamdan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Hamas’ın ateşkes teklifine verdiği yanıtta çok sayıda değişiklik talep ettiği yönündeki açıklamasına tepki göstererek, Blinken'ın sorun çıkardığını ifade etti.  

Dünya

13.06.2024, 02:15

Soykırımcı İsrail'in en büyük destekçilerinden ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Hamas'ın Biden'ın ateşkes teklifine verdiği yanıtı beğenmedi. 

Hamas Siyasi Büro üyesi Usame Hamdan, Blinken'ın iddialarına tepki gösterdi. Hamas’ın ateşkes teklifine verdiği yanıtta çok sayıda değişiklik talep ettiği yönündeki açıklamalarda bulunan Blinken'ın Yahudi kimliği biliniyor. 

Pasifik'te 67 günlük hayatta kalma mucizesi: Motorsuz tekneyle kurtuluş! Pasifik'te 67 günlük hayatta kalma mucizesi: Motorsuz tekneyle kurtuluş! Haberi Görüntüle

"ÇÖZÜMÜN DEĞİL SORUNUN BİR PARÇASI"

Hamas’ın Biden'ın ateşkes teklifine verdiği yanıtta değişiklik talep ettiğini yönündeki iddialarını yalanlayan Hamdan, Blinken'ın Gazze Şeridi’ndeki savaş için “çözümün değil sorunun bir parçası” olduğunu söyledi.

Güney Afrika'daki tarihi keşif: Mars'ın geçmişine ışık tutabilir Güney Afrika'daki tarihi keşif: Mars'ın geçmişine ışık tutabilir Haberi Görüntüle

"HAMAS, TEK BİR KELİME İLE YANIT VEREBİLİRDİ, EVET"

Hamas, ABD Başkanı Biden'ın sunduğu öneriye olumlu baktığını daha önce açıklamıştı. Blinken, Hamas'ın ateşkes teklifine yanıt vermesinin ardından Katar'a gitmiş ve başkent Doha'da Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdulrahman Al Thani ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlemişti. Hamas'ı ateşkesi geciktirmekle suçlayan Blinken, “Hamas, tek bir kelime ile yanıt verebilirdi; evet. Hamas, bunun yerine yaklaşık 2 hafta bekledi ve çok sayıda değişiklik talep etti” demişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading