Hamas'tan BMGK'nın ateşkes kararına ilişkin ilk açıklama: İş birliğine hazırız

Hamas'tan BMGK'nın ateşkes kararına ilişkin ilk açıklama: İş birliğine hazırız

ABD'nin Gazze'de savaşı sonlandırmayı amaçlayan ateşkes tasarısı BMGK'da 14 evet oyuyla kabul edildi. Onaylanan tasarıya ilişkin açıklamada bulunan Hamas, karardan memnuniyet duyduklarını belirterek, "Arabulucu ülkelerle iş birliğine hazırız." dedi.  

Dünya

11.06.2024, 02:11

ABD Başkanı Joe Biden'ın 31 Mayıs'ta açıkladığı Gazze Şeridi'nde üç aşamalı ateşkes teklifine uluslararası destek talep eden ve Hamas'a teklifi kabul etmesi çağrısında bulunan karar tasarısı Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nde oylamaya sunuldu. Karar tasarısı, 14 lehte ve 1 çekimser oyla kabul edilirken, Rusya çekimser kaldı.

Teknoloji devi siyasete karıştı! Elon Musk'tan seçim mitingi: Trump için oy topluyor Teknoloji devi siyasete karıştı! Elon Musk'tan seçim mitingi: Trump için... Haberi Görüntüle

“İHTİYAÇ DUYDUĞUMUZ ŞEY, ÇATIŞMALARIN KALICI OLARAK SONA ERDİRİLMESİDİR”

Oturumda söz alan ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Linda Thomas-Greenfield, “Sekiz ay süren yıkım, acı ve travmaların ardından artık her zaman olduğundan daha fazla ihtiyaç duyduğumuz şey, çatışmaların kalıcı olarak sona erdirilmesidir. ABD ve bu salondaki her ülke, rehinelerin serbest bırakılması ve acil bir ateşkes görmek istiyor. Bu çağrıları, 7 Ekim'den beri defalarca duyduk. Şimdi böyle bir fırsatımız var ve bunu kullanmak zorundayız” dedi.

İran, Kudüs Gücü Komutanı Kaani'yi sorguluyor! İranlı komutan fenalık geçirdi İran, Kudüs Gücü Komutanı Kaani'yi sorguluyor! İranlı komutan fenalık geçirdi Haberi Görüntüle

HAMAS'TAN İLK AÇIKLAMA: İŞ BİRLİĞİNE HAZIRIZ

BMGK'da kabul edilen ateşkes tasarısına Hamas'tan da ilk açıklama geldi.

Yapılan açıklamada karardan memnuniyet duyduklarını belirterek, "Arabulucu ülkelerle iş birliğine hazırız." dedi.

Hamas yaptığı açıklamada, "BMGK kararındaki kalıcı ateşkes, İsrail'in Gazze'den tamamen çekilmesi, esir değişimi, yeniden inşa ve sivillerin dönüşü" hususlarını memnuniyetle karşıladığını ifade etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading