Yandex Metrica

Hamas'tan esir takası şartı: İsrail'in Gazze'ye saldırıları tamamen durmalı

Hamas'tan esir takası şartı: İsrail'in Gazze'ye saldırıları tamamen durmalı

Hamas Hareketi Siyasi Büro Üyesi Usame el Hamdan, İsrail ile olası bir esir takası anlaşması ve ateşkes için daha önce de açık bir şekilde dile getirdikleri gibi önceliklerinin, "Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıların nihai olarak tamamen sonlandırılması" olduğunu belirtti.

Dünya

30.04.2024, 20:55

Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki Hamas ofisinde İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları hakkında açıklamada bulunan Hamas Hareketi Siyasi Büro Üyesi Usame el Hamdan, esir takası ve ateşkes anlaşmasının söz konusu olabilmesi için İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının tamamen durması gerektiğini bildirdi.

Taylor Swift ABD seçimlerinde rengini belli etti! Hangi adayı destekleyeceğini açıkladı! Taylor Swift ABD seçimlerinde rengini belli etti! Hangi adayı destekleyeceğini... Haberi Görüntüle

"GEÇİCİ ATEŞKES İSTEMİYORUZ"

İsrail medyasında iddia edilen olası esir takası anlaşmasına dair soruya da cevap veren Hamdan, "Şüphesiz Katar ve Mısır gibi dost ülkelerden özellikle ateşkesin sağlanması için büyük girişimler var. Biz en başından beri tüm fikirler ve önerilere ciddi bir şekilde yaklaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Hamdan, gazetecilerin kısa bir süre içerisinde geçici bir esir takası anlaşması mümkün mü sorusuna ise kendilerinin geçici veya birkaç günlük değil nihai anlaşmada ısrarcı olduklarını, geçici ateşkesin İsrail'in Gazze'ye yönelik yeniden saldırılar düzenlemeyi arzuladığını göstergesi olduğunu belirtti.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading