Yandex Metrica

Hamas'tan müzakere açıklaması: 'Süreci İsrail tıkıyor'

Hamas'tan müzakere açıklaması: 'Süreci İsrail tıkıyor'

Hamas'tan yapılan açıklamada İsrail'le yürütülen ateşkes ve esir takası müzakerelerinin İsrail'in tavırları nedeniyle tıkandığı belirtildi. Hamas yetkilisi Hamdan,  "İsrail, halkın ve direniş güçlerinin 'saldırıların tamamen durması, askerlerin Gazze'den çekilmesi, yerinden edilenlerin geri dönmesi ya da gerçek bir esir takası' taleplerini reddediyor. Şu ana kadar müzakerelerde ilerleme sağlanamadı bilakis tüm çabalarımıza rağmen yerinde saymaya devam ediyor." dedi.

Dünya

18.04.2024, 19:30

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta basın toplantısı düzenleyen Hamas Hareketi Siyasi Büro Üyesi Usame el-Hamdan, İsrail'le yürütülen ateşkes ve esir takası müzakerelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Hamdan, İsrail'i Nazist işgalci olarak nitelendirerek Nazist işgalcinin Filistin halkının ulusal taleplerini kabul etmediğini belirtti. İsrail'in sürekli bahaneler bulup müxakereleri kısır döngüye soktuğunu ifade eden Hamdan, "İsrail, halkın ve direniş güçlerinin 'saldırıların tamamen durması, askerlerin Gazze'den çekilmesi, yerinden edilenlerin geri dönmesi ya da gerçek bir esir takası' taleplerini reddediyor. Şu ana kadar müzakerelerde ilerleme sağlanamadı bilakis tüm çabalarımıza rağmen yerinde saymaya devam ediyor." dedi.

Covid-19'un yeni varyantı için alarm verildi! Şimdiden 3 kıtaya yayılmış durumda Covid-19'un yeni varyantı için alarm verildi! Şimdiden 3 kıtaya yayılmış... Haberi Görüntüle

"TEKLİFLERİMİZİN ARKASINDAYIZ"

Kendilerinin daha önce sunduğu tekliflerin arkasında olduklarını söyleyen Hamas yetkilisi, saldırıların durması, başta kuzeydekiler olmak üzere yerinden edilenlerin evlerine dönmesi, yardımların Gazze'nin her yerine ulaşması, yeniden imar çalışmalarının ve gerçek bir esir takası sürecinin başlaması konusundaki taleplerinin devam ettiğini bildirdi. Süreçteki yavaşlığın sorumlusunun İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ilgisizliği olduğunu belirten Hamdan, Şifa Hastanesi'nde yaşananların ise vahşet olduğunu ifade etti. Hamdan, işgalcilerin Şifa Hastanesine, sağlık personeline, silahsız sivillere, hastalara ve yerinden edilmişlere karşı işlediği menfur suçun, zulmün tanığı olmaya devam edeceğini söyledi.

'Ekim ayına kadar halledin' deyip 40 bin asker yolladı: Herkes uzun menzilli bombardımanı bekliyor! 'Ekim ayına kadar halledin' deyip 40 bin asker yolladı: Herkes... Haberi Görüntüle

"İSRAİL VE ABD SORUMLU"

Dünya Merkez Mutfağı (World Central Kitchen-WCK) personeline yapılan saldırıyı da değerlendiren Hamdan, bu suçun, İsrail'in, insani değerlerden yoksun haydut yapısını ortaya koyduğunu dile getirdi. İsrail Dünya Merkez Mutfağı personeli 7 kişiyi katletmişti. Gazze'de olanlardan ve uygulanan şiddetten İsrailli yöneticileri ve onlardan desteğini hiç esrigemeyen ABD'yi sorumlu tutan Hamdan, uygulanan terörün kovuşturulması için acil tedbirler alınmasını istedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading