Yandex Metrica

Harbiye Askeri Müzesi, Hava Kuvvetleri Müzesi bedava mı? 8 Mart dünya kadınlar günü hangi müzeler ücretsiz?

Harbiye Askeri Müzesi, Hava Kuvvetleri Müzesi bedava mı? 8 Mart dünya kadınlar günü hangi müzeler ücretsiz?

İstanbul Harbiye Askeri Müzesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde ücretsiz mi? İstanbul Deniz Müzesi ücretsiz mi? İstanbul Hava Kuvvetleri Müzesi ücretsiz mi? Ankara Hava Kuvvetleri Müzesi ücretsiz mi? İzmit Müze Gemiler ücretsiz mi? İzmir Müze Gemiler mi? Çanakkale Deniz Müzesi mi? İskenderun Deniz Müzesi mi? Mersin Deniz Müzesi mi? Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada 8 Mart Kadınlar Günün'de müzelerin ücretsiz olacağı duyuruldu. Peki ücretsiz müzeler hangileri? 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde hangi müzeler bedava?

Gündem

15.05.2024, 17:02

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklama 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde asker müzelerin ücretsiz olduğu duyuruldu. Peki 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde hangi müzeler ücretsiz olacak? İstanbul Harbiye Askeri Müzesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde ücretsiz mi? İstanbul Deniz Müzesi ücretsiz mi? İstanbul Hava Kuvvetleri Müzesi ücretsiz mi? Ankara Hava Kuvvetleri Müzesi ücretsiz mi? İzmit Müze Gemiler ücretsiz mi? İzmir Müze Gemiler mi? Çanakkale Deniz Müzesi mi? İskenderun Deniz Müzesi mi olacak?

Son dakika... MSB duyurdu! Metina ve Kandil'de PKK'ya darbe! Son dakika... MSB duyurdu! Metina ve Kandil'de PKK'ya darbe! Haberi Görüntüle

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ'NDE HANGİ MÜZELER ÜCRETSİZ?

Milli Savunma Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, " 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde askerî müzeler kadınlara ücretsiz olacak. 

Ücretsiz Gezilebilecek Askerî Müzelerimiz;

  1. ▪️ İstanbul Harbiye Askerî Müze ve Kültür Sitesi 
  2. ▪️ İstanbul Deniz Müzesi 
  3. ▪️ İstanbul Hava Kuvvetleri Müzesi 
  4. ▪️ Ankara Hava Kuvvetleri Müzesi 
  5. ▪️ İzmit Müze Gemiler 
  6. ▪️ İzmir Müze Gemiler 
  7. ▪️ Çanakkale Deniz Müzesi 
  8. ▪️ İskenderun Deniz Müzesi 
  9. ▪️ Mersin Deniz Müzesi

Okullar açıldı trafik çilesi geri döndü! Trafik yoğunluğu yüzde 67'ye yükseldi Okullar açıldı trafik çilesi geri döndü! Trafik yoğunluğu yüzde 67'ye... Haberi Görüntüle

HARBİYE ASKERİ MÜZESİ'NDE NELER VAR?

Harbiye Askeri Müzesi'nin içinde neler var? Harbiye Askeri Müzesi'nin içinde,Savaş tehlikesinin ortadan kalkmasından sonra 1949 yılında Maçka Silahhanesinde depolanan eserler, 1959 yılından itibaren Harbiye Mektebi Jimnastik hanesi binasında tekrar sergilenmeye başlanmıştır. Bu binanın zamanla Askerî Müze koleksiyonları için yetersiz kalması ve çağdaş anlamda gelişmeye yönelik adımların atılmasına imkân vermemesi üzerine 1966 yılından itibaren restore çalışmaları sürdürülen eski Harbiye binasının Askerî Müze olarak kullanılmasına karar verilmiş ve 10 Şubat 1993 günü yeni bir düzenleme ile ziyarete açılmıştır. Başlangıçta Osmanlı Cebehanesi’nden intikal eden silahlarla salonlarını açan Askerî Müze, zaman içerisinde toplama, satın alma ve bağış yoluyla koleksiyonlarını genişletmiştir. Askerî Müze, XIII. yüzyıldan günümüze kadar uzanan geniş bir zaman dilimine tarihlenen çok sayıda askerî kültür varlığına sahiptir.

Türkiye'nin en zengin 27 kişisi belli oldu Türkiye'nin en zengin 27 kişisi belli oldu Haberi Görüntüle

İSTANBUL DENÜZ MÜZESİ'NE NELER VAR

Milli Savunma Bakanlığı tarafında 8 Mart'ta ücretsiz olarn İstanbul Askeri Müzesi'nin içinde saltanat kayıkları, bahriyeli kıyafetleri, el yazmaları, gemi modelleri,sancaklar,haritalar ve portolanlar, tablolar, tuğralar ve armalar, kadırgalar, seyir aletleri, gemi baş figürleri ile silahlar sergilenmektedir.Giriş bölümde ise küçük yaş gruplarının eğitici oyun alanı ve hediyelik eşya bölümü vardır.

İstismardan dolayı ölen Sıla bebeğin annesinin kan donduran ifadesi ortaya çıktı: Bezindeki kanı gördüm! İstismardan dolayı ölen Sıla bebeğin annesinin kan donduran ifadesi ortaya... Haberi Görüntüle

İSTANBUL HAVA KUVVETLERİ MÜZESİ'NDE NELER VAR?

8 Mart'ta ücretsiz olan İstanbul Hava Kuvvetleri Müzesi'nde Uçak hangarında ve açık alanda Türk Hava Kuvvetleri tarafından kullanılmış çeşitli uçaklar ve helikopterler; Anılar Salonu'nda havacılık tarihi ile özdeşleşmiş insanlara ait hatıra eşyalar; Motor reyonunda pervaneli ve jet uçaklara ait muhtelif motorlar; Silahlar Salonu'nda havacılık tarihinde kullanılmış ve günümüzde kullanılan çeşitli silahlar ve akrotimin Türkiye'de gelişimine ilişkin bilgiler, Kıyafetler Salonu'nda Osmanlı havacılarından günümüze kadar havacıların kullandığı kıyafetlerin imitasyonları ziyaretçilere sunulmaktadır.

Elif'in katili eski sevgilisi çıktı: 4 çocuk annesiz kaldı Elif'in katili eski sevgilisi çıktı: 4 çocuk annesiz kaldı Haberi Görüntüle

ANKARA HAVA KUVVETLERİ MÜZESİ'NDE NELER VAR?

Ankara'da kadınlara özel 8 Mart'ta ücretsiz olan Ankara Hava Kuvvetleri Müzesi'nde İlk yerli uçaklarımızın ölçekli modelleri, büstler, flamalar ile Osmanlı Dönemi'nden günümüze hava, subay ve pilot kıyafetleri, Hava Şehitleri köşesi ile yine bu alanda bazı şehitlerimize ve Türk havacılık tarihinde önemli yer tutan pilotlara ait kişisel eşyalar ile biyografileri yer almaktadır. 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading