Yandex Metrica

Sitede Ara

Hareket eden her şeye ateş ediyorlar: İsrail, Refah'ta bir BM çalışanını öldürdüğünü kabul etti

Hareket eden her şeye ateş ediyorlar: İsrail, Refah'ta bir BM çalışanını öldürdüğünü kabul etti

İsrail, Gazze'nin güneyinde bulunan Refah kentinde 13 Mayıs'ta BM aracına açtığı ateşte bir BM çalışanının öldürüldüğünü kabul etti. Aynı saldırıda bir BM çalışanı da yaralanmıştı.

Dünya

24.05.2024, 00:49

Gazze'de hedef gözetmeksizin her yere ve herkese saldıran işgalci israil ordusu, 13 Mayıs tarihinde BM aracına ateş açmış ve saldırı sonucunda bir BM çalışanı ölürken diğeri ise yaralanmıştı. Bu saldırı ile yürütülen soruşturmanın sonuçları açıklandı. İsrail'in önemli yayın organlarından Haaretz gazetesinde yer alan habere göre söz konusu olayda İsrail güçlerinin kuralları ihlal ettiğine ve bir BM görevlisini "yanlışlıkla" öldürdüğüne karar verildi. Soruşturmada işgal güçleri tümüyle suçlanmazken öldürülen BM görevlisinin İsrail ordusuna haber vermeden yasaklı bölgede bulunduğuna dikkat çekildi. Oysa araç BM logolu olmasına rağmen önce tank mermisi ve ardından el bombasıyla yakın mesafaden hedef alınmıştı.  

Emekli askerlerin fırkateyn isyanı: 3 bin 500 kilometre uzağa gitmeye ne gerek var! Emekli askerlerin fırkateyn isyanı: 3 bin 500 kilometre uzağa gitmeye... Haberi Görüntüle

ÖLEN GÖREVLİ HİNDİSTAN VATANDAŞI

Soruşturmada öldürülen BM görevlisinin kimliğine ve çalıştığı departmana da yer verildi. Hayatını kaybeden kişinin bir Hindistan vatandaşı olduğu ve adının da Waibhav Anil Kale olduğu, BM Emniyet ve Güvenlik departmanında çalıştığı belirtildi. Aynı saldırıda yaralann diğer BM görevlisinin ise Ürdün vatandaşı olduğu ifade edildi.

Soruşturmadan elde edilen sonuçların satır aralarında İsrail güçlerinin savunulduğu görülüyor. Buna göre araçtaki BM yazısının üst tarafta bulunduğu, yan taraflarda ise görülemediği iddia edildi. Ayrıca söz konusu BM aracının bölgeden geçişinden İsrail güçlerinin haberdar edilmediği belirtildi. 

Husilerden Kızıldeniz iddiası: 'ABD'ye ait bir uçak gemisini vurduk' Husilerden Kızıldeniz iddiası: 'ABD'ye ait bir uçak gemisini vurduk' Haberi Görüntüle

YARDIM GÖREVLİLERİ DE SIK SIK HEDEF ALINIYOR

İşgalci İsrail güçleri sık sık yardım görevlilerine saldırılar düzenliyor. İsrail, 1 Nisan'da Gazze'deki Deyr el-Belah bölgesine düzenlediği saldırıda, uluslararası yardım kuruluşu WCK'den 7 çalışanı öldürmüştü.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading