Harry Potter 4. Ateş Kadehi kitabı neden kaldırıldı?

Harry Potter 4. Ateş Kadehi kitabı neden kaldırıldı?

Büyük ilgi gören Harry Potter serisinin 4. kitabı olan ‘Harry Potter ve Ateş Kadehi’nin bazı dijital platformlarından kaldırılması şaşkınlık yarattı. Peki, Harry Potter 4. Ateş Kadehi neden kaldırıldı?

Bilim / Teknoloji

29.09.2024, 14:05

Harry Potter serisinin 4. kitabı olan ‘Harry Potter ve Ateş Kadehi’nin genç büyücü Harry Potter'ın büyü dünyasında yer alan maceraları ele alırken okuyucuları da büyülü dünyasına sürüklüyor. Kitap ayrıca Harry'nin büyü dünyasının karanlık yüzü ile karşı karşıya geldiği bir döneme de ışık tutmasıyla biliniyor.

Harry Potter'ın 4. kitabı ve filmi olan Ateş Kadehi’nin neden yasaklandığı konusunda değişik fikirler ön plana çıkıyor. Pek çok kişi Ateş Kadehi kitabı hakkında bilgi sahibi olmak isterken Harry'nin Üçbüyücü Turnuvası'na katılması ve Voldemort'un geri dönüşüne şahit olması gibi önemli olaylar kitabın en ilgi çekici konuları arasında yer alıyor.

Harry Potter 4. Ateş Kadehi

10 yıl sonra bu meslekler tanınmayacak! 2030 yılından sonra yok olacak meslek grupları... 10 yıl sonra bu meslekler tanınmayacak! 2030 yılından sonra yok... Haberi Görüntüle

HARRY POTTER 4 ATEŞ KADEHİ NEDEN KALDIRILDI?

Harry Potter’in 4. kitabı olan Ateş Kadehi’nin ABD'nin Tennessee eyaletindeki bir Katolik okulunda tamamen yasaklandığı belirtildi. Okulda görev yapmakta olan bir papaz kitaplarda yer alan büyü ve lanetlerin gerçek olduğunu ve bu büyülerin bazı şeytani ruhları uyandırma potansiyeline sahip olabileceği fikrini ortaya attı.

Bu gerekçe ile de okul yönetimi tarafından alınan karar doğrultusunda Harry Potter’in 4. kitabı olan Ateş Kadehi’nin öğrenciler üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceği söylendi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Bilim / Teknoloji


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading