Hayalet füzeler stratejik binaları yok etti: Karadeniz'de gizemli Su-57 paniği

Hayalet füzeler stratejik binaları yok etti: Karadeniz'de gizemli Su-57 paniği

Karadeniz'de kontrolü tekrar eline almak isteyen Rusya, Uzay Kuvvetlerine ait 3 Su-57 beşinci nesil savaş uçağıyla birlikte Odessa'daki stratejik binalarını yok etti. 

Dünya

27.09.2024, 12:18

Ukrayna'nın Odessa kentine operasyon düzenleyen Rus birlikleri 3 Su-57 beşinci nesil savaş uçağıyla birlikte Karadeniz'e kabus gibi çöktü. 

Ukraynalı çevrimiçi kaynaklar, Daha sonra bu uçakların Kh-69 uzun menzilli taktik gizli füzeleri kullanarak Ukrayna silahlı kuvvetlerinin Odessa bölgesindeki kritik altyapısına yüksek hassasiyetli saldırı düzenlediği ortaya çıkardı. Bu füzeler, savaşçıların Karadeniz üzerinde uçarken iç silah yuvalarından ateşlendi. Vurdukları hedefler "stratejik" kabul edildi.

SU-57 SAVAŞ UÇAĞI

SU-57 SAVAŞ UÇAĞI

Rus Kh-69 füzeleri, füzenin tespit edilmeden hedefine uçma kabiliyeti nedeniyle yüksek hassasiyetli operasyonlarda yaygın olarak kullanılıyor. Bu nedenle Ukrayna hava savunma sistemlerinin bu Rus tehditlerini önlemesi neredeyse imkansız.

Yunanistan'da Türkiye korkusu: Askerlik sistemi yeniden yapılandırılıyor Yunanistan'da Türkiye korkusu: Askerlik sistemi yeniden yapılandırılıyor Haberi Görüntüle

SU-57'NİN GİZİMLİ OPERASYONU

Odesa bölgesindeki Ukrayna hedeflerine yönelik füze saldırılarının yanı sıra 3 Rus Su-57'nin Ukrayna hava savunma kuvvetlerine elektronik saldırılar da düzenlediği belirtiliyor. Bu görevler sırasında Su-57'nin yerdeki Ukrayna uçaksavar sistemlerini tespit eden Himalaya elektronik harp sistemlerinin pasif sensörleri kullanıldı.

Moskova'nın gizli savaş uçağı operasyonunun sonuçları bilinmiyor, ancak Kh-69 füzesinin etkileyici kullanım geçmişi göz önüne alındığında, Su-57'lerin saldırı görevlerini başarıyla tamamladığına inanılıyor.

Diğer yakın tarihli bir haberde, Ukraynalı Ukrmetallurgprom şirketinin başkanı Oleksandr Kalenkov, dünyayı Rusya'nın Pokrovsk şehrini işgalinin feci sonuçları konusunda uyardı.

Son dakika... İsrail bu kez Suriye'ye saldırdı! Rusya'nın deniz üssü bulunan Tartus vuruluyor Son dakika... İsrail bu kez Suriye'ye saldırdı! Rusya'nın deniz üssü... Haberi Görüntüle

EĞER POKROVKS DÜŞERSE...

Ona göre Ukrayna şehri, ülke için kritik bir sanayi merkezi olmasının yanı sıra en önemli metalurjik kömür kaynaklarından biri. Metalurjik kömür ise çelik üretimi için gereklidir.

Bütün bunlar göz önüne alındığında ve Kalenkov'un açıklamalarına dayanarak, Ukrayna'nın Pokrovsk'un kontrolünü kaybetmesi durumunda devletin metalurji üretimi önemli ölçüde azalacaktır. Bugün Ukrayna yılda yaklaşık 7,5 milyon ton çelik üretiyor ancak Pokrovsk olmasaydı bu rakam 2 ila 3 milyon tona düşebilir.

Habere Tepki Ver

3

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading