DOLAR

34.22

%0.35 expand_less

EURO

37.09

%-0 expand_less

ALTIN

2980.10

%0.95 expand_less

BIST

9002.34

%0 expand_less

BTC ($)

67750.05

%1.23 expand_less

Hayalet uçuş radarları uykuda yakaladı: Ukrayna pilotlarından Vietnam taktiği

Karadeniz'de Vietnam taktiği uygulayan Ukraynalı pilotlar Moskova birliklerini dezavantajlı duruma düşürmek amacıyla alçak uçuş yapıyor. Oldukça riskli olan bu taktik Ukrayna'nın Su-27 savaş uçaklarını Rus radarlarından koruyor. 

Dünya

21.05.2024, 23:51

Rus radarlarına Vietnam taktiği! Ukraynalı pilotlar, Moskova birliklerini dezavantajlı duruma düşürmek amacıyla Rus ordusuna karşı son derece tehlikeli tehlikeli uçuşlar düzenliyor. 

Harp alanındaki çalışır durumda toplam 40 adet çalışır durumda Su-27, Su-25M ve MiG-29 savaş uçağı bulunan Ukrayna ordusu Rusya'nın 526 savaş uçağına karşı yeni yöntemler denemeye başladı. 

Sayıca az olmalarına rağmen, Rus ordusuna sayısız kayıp veren Ukrayna pilotları, askeri tarihe Vietnam taktiği olarak geçen oldukça riskli bir yöntem denemeye başladı. 

Güneş aktivitesinde maksimum seviyeye ulaşıldı: Dünya'ya etkileri ne olacak? İletişim ağları ve uydular tehlikelide mi? Güneş aktivitesinde maksimum seviyeye ulaşıldı: Dünya'ya etkileri ne olacak? İletişim... Haberi Görüntüle

ÖLÜMCÜL VİETNAM TAKTİĞİ 

Vietnam taktiği, pilotların kasıtlı olarak alçaktan uçmasını ve düşman radar pozisyonlarına yavaşça yaklaşarak onları kapatmasını içeriyor. Business Insider haberinde yer alan bilgide olduğu gibi, savaş pilotları, radar kaynaklarını kökenlerine kadar takip etmek için uçaklarının düşman hava radarı tarafından tespit edilmesine bile izin veriyor. Savaş uçaklarıyla savaşmak için ilgili radar istasyonlarının koordinatları kendi hava savunmanıza aktarmasından önce çok ama çok hızlı hareket etmeniz gerekiyor.

Rapora göre, Ukraynalı pilotlar böyle bir radarı tespit ettikten sonra, istasyonu yok etmek için derhal Amerikan AGM-88 Yüksek Hızlı Radyasyon Karşıtı Füzeleri (HARM'ler) ateşliyorlar. X'te dolaşan videolar, bağımsız olarak doğrulanamayan başarılı Vietnam taktiği operasyonlarını gözler önüne sergiliyor. 

Su-27'de dört adet Omsk Plant Automatika SPO-15LM radar uyarı sensörü bulunuyor. Teorik olarak bu tür radar uyarı cihazları, radar sistemlerinden gelen elektromanyetik dalgaları kaydedip, kokpitteki bir sinyali kullanarak ilgili pilotu uyarabiliyor. Radar darbeleri algılanır ve geriye doğru izlenir. Ayrıca, bir zamanlar Sovyetler Birliği'ndeki komünist Moskova rejimi tarafından görevlendirilen Su-27'de sahte fırlatıcılar entegre edildi.

Dünyanın en iyi 100 şehri açıklandı: Türkiye’den hangi metropol listede yer aldı? Dünyanın en iyi 100 şehri açıklandı: Türkiye’den hangi metropol listede... Haberi Görüntüle

RUS RADARLARI ONLARI GÖREBİLİR Mİ?

Bu, pilotların İngilizce'de "işaret fişeği" olarak bilinen ısı işaret fişeklerini ateşlemek için motorlar arasında ve kuyruk kızağında küçük silah bataryaları kullanabileceği anlamına geliyor. Bu işaret fişeklerinin ısı radyasyonunu kızılötesi güdümlü hava savunma füzelerini çekmek ve savaş uçağından uzaklaştırmak için kullanması amaçlanıyor. Bu özellik aynı zamanda NATO kod adı olan “Flanker”ın düşman radar istasyonlarına karşı riskli kullanımını da önceden belirler, çünkü elbette hava savunmasının saldıran uçağa doğru karadan havaya füze ateşlemeyeceğinin garantisi yoktur. 

Ancak hepsi bu kadar değil: Bahsedilen ABD yapımı HARM füzeleri aynı zamanda bir radardan yayılan radar emisyonlarını da tespit edebiliyor. HARM'ın vizörü hedefi bağımsız olarak algılar. Roket, pilot tarafından ateşlendikten sonra radarın yaydığı elektromanyetik dalgalara göre yönleniyor. Bir GPS alıcısı, saatte 2.200 km'nin üzerinde hızlara ulaşan roketi, radar sisteminin kesin koordinatlarına yönlendiriyor.

Ukraynalılar, yalnızca son derece etkili seyir füzeleri "Storm Shadow" ve "Scalp-EG" ile değil, taşıyıcı uçaklarını Batı güdümlü füzeleri için değiştirebileceklerini de kanıtladılar. Görünüşe göre bu durum HARM füzeleri için de geçerli. Bu , Ukrayna savaşındaki Rus kayıplarının insansız hava aracı saldırılarıyla birleştiğinde - radar sistemleri alanında da arttığı anlamına geliyor.

Habere Tepki Ver

1

1

3

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading