Hayvanseverler ayaklanacak! Rusya'dan dikkat çeken başıboş köpek kararı!

Hayvanseverler ayaklanacak! Rusya'dan dikkat çeken başıboş köpek kararı!

Rusya Anayasa Mahkemesi, ülkedeki sokak köpekleriyle ilgili yeni bir karara imza attı. Mahkeme, sahipsiz hayvanların insan güvenliğinin başka yöntemlerle sağlanamadığı durumlarda öldürülmesi için karar aldı. 

Dünya

22.07.2024, 11:01

Rusya'nın almış olduğu dikkat çekici bu karar,  Rusya Federasyonu'nda bölgesel yasaların değiştirilmesine yol açabilir ve sokak hayvanlarına yönelik uygulamalarda önemli değişiklikleride beraberinde getirebilir.  Anayasa Mahkemesi, barınaklardaki doluluk veya bütçe yetersizliklerinin hayvanların öldürülmesi için geçerli bir neden olamayacağını vurguladı.

Game of Thrones eşyaları rekor fiyatlarla satışa sunuldu: Demir taht kaç milyon dolara satıldı? Game of Thrones eşyaları rekor fiyatlarla satışa sunuldu: Demir taht... Haberi Görüntüle

"İNSAN GÜVENLİĞİNİN KORUNMASI İÇİN ÖLDÜRÜLEBİLİR"

18 Temmuz'da Buryatia Yüksek Mahkemesi'nin talebi üzerine alınan bu karar, bir grup hayvan hakları savunucusunun başvurusu sonucunda verildi. Başvuru, hayvanların 30 gün içinde sahiplenilmemesi durumunda öldürülmesini öngören bölgesel yasaların anayasaya aykırı olduğunu iddia ediyordu. Anayasa Mahkemesi, sahipsiz hayvanların öldürülmesinin ancak insan hakları ve kamu güvenliğini korumanın başka yollarla mümkün olmadığı durumlarda kabul edilebileceğini ifade etti. 

Küçük bir kolyeden korktular! Amazon yöneticisinin 'Filistin' kolyesi siyonistleri kudurttu! Küçük bir kolyeden korktular! Amazon yöneticisinin 'Filistin' kolyesi siyonistleri kudurttu! Haberi Görüntüle

SÜREÇ HAYVAN HAKLARI TARAFINDAN TAKİ EDİLİYOR 

Rusya'da Anayasa Mahkemesi'nin kararı sonrası, bazı bölgelerdeki yasaların değiştirilmesi bekleniyor. Örneğin, Samara bölgesinde mevcut yasaların Anayasa Mahkemesi'nin kararına uygun olduğu ve yalnızca hastalıklı, agresif veya insanlara zarar veren hayvanların öldürülmesine izin verildiği belirtiliyor. Ancak diğer bölgelerde yasaların yeniden gözden geçirilmesi ve düzeltilmesi gerekecek. Bu süreç, hayvan hakları savunucuları tarafından yakından takip ediliyor. 

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

1

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading