DOLAR

34.18

%0.23 expand_less

EURO

37.09

%-0 expand_less

ALTIN

2974.90

%0.77 expand_less

BIST

9002.34

%0 expand_less

BTC ($)

67768.27

%1.26 expand_less

HDP'nin ortağı Hafter'den bir toplu mezar daha! Yine Terhune'de bulundu

HDP'nin ortağı Hafter'den bir toplu mezar daha! Yine Terhune'de bulundu

CIA devşirmesi Halife Hafter'in 2020 yılında kurşuna dizip gömdürdüğü Libyalılara ait toplu mezarlardan birine daha ulaşıldı.

Dünya

23.01.2024, 20:15

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından Libya'nın tek meşrû temsilcisi olarak kabul edilen Trablus hükümeti, Terhune'de bir toplu mezar daha bulunduğunu duyurdu. 

2020 yılında CIA devşirmesi darbeci Halife Hafter güçleri, saldırıları sırasında bölge halkını katliamdan geçirmiş ve özellikle Terhune'de toplu mezarlar hazırlamıştı. 

Libya hükümetine bağlı Kayıpları Arama ve Tespit Kurumunun Facebook sayfasından yapılan yazılı açıklamada, arama ekiplerinin Terhune'deki bir çöp depolama alanında bir mezar daha tespit ettiği aktarıldı.

Bölgede şimdiye kadar çok sayıda toplu mezar tespit edildi.

Söz konusu mezardaki cesetlerin çıkarılması işlemine yarın başlanacağı kaydedildi.

Terhune, ülkenin doğusundaki silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı milislerden 5 Haziran 2020'de kurtarılmıştı.

Libya'da ABD, Rusya, Fransa, BAE, Mısır ve Yunanistan tarafından aynı anda desteklenen Halife Hafter

Hafter milislerinin, Trablus'a yönelik 14 ay süren saldırılarında harekat ve ikmal merkezi olarak kullandığı Terhune'de ve Trablus'un güneyinde çok sayıda toplu mezar ve cesede ulaşılıyor.

Hafter yanlısı 'Kaniyat' milisleri, kontrol ettiği bölgelerde muhalif gördüğü sivilleri ve rakip gördüğü aşiretleri yargısız infaz etmekle suçlanıyor.

Tarihi meydan okuma Rumları ve Yunanlılar korkuttu: Türk F-16'lar 5 dakikada gelir! Tarihi meydan okuma Rumları ve Yunanlılar korkuttu: Türk F-16'lar 5... Haberi Görüntüle

HDP HAFTER'LE YUNAN BİLDİRİSİNİ İMZALADI

HDP'li Tülay Hatimoğulları Oruç, Bingazi'de Hafter yanlılarıyla görüşüp skandal bir bildiriye imza attı.

Katliamcı Hafter'in Türkiye'deki destekçisi ise PKK yanlısı HDP'den başkası değil. CIA devşirmesi savaş lordunun karargahı durumundaki Bingazi'ye giden HDP Milletvekili Tülay Hamitoğulları Oruç, Hafter'in kuklası olan Gelecek Partisi ile ortak bildiriye imza atmıştı. 

Skandal bildiride Ankara ile Trablus hükümetinin imzaladığı deniz yetki anlaşmasının iptali, hidrokarbon yataklarını arama anlaşmasının iptali ve Türk askerinin Trablus'tan çekilmesi istenmişti. HDP'li vekilin Yunanlılarla aynı cümleleri kurması Türkiye'de infial yaratmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading