Hedef Berlin! Alman generalden Rusya uyarısı: Her yıl 1.000'den fazla tank üretiyorlar

Hedef Berlin! Alman generalden Rusya uyarısı: Her yıl 1.000'den fazla tank üretiyorlar

Rusya'nın askeri yığınak yapmasına karşı uyarılarda bulunan Almanya'nın en yüksek rütbeli askeri Müfettiş General Carsten Breuer, "Moskova ordusunu her yıl 1.000'den fazla tankla artırıyor; Almanya'da ise yalnızca 300 ana muharebe tankı var." ifadelerini kullandı.

Dünya

23.07.2024, 18:16

Bundeswehr Genel Müfettişi Carsten Breuer, Rusya'nın askeri yığınakını büyüyen bir tehlike olarak görüyor. Breuer, Tagesspiegel'e "Rus ordusunun batıya doğru yönlendirildiğini gözlemliyoruz" dedi. Beş ila sekiz yıl içinde Moskova silahlı kuvvetleri, NATO topraklarına saldırıyı mümkün kılacak malzeme ve personelle donatılacak. Değerlendirmelerine temel olarak kendi analizlerini, gizli servislerden ve müttefik silahlı kuvvetlerden gelen bilgilerin yanı sıra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in açıklamalarını gösterdi.

Macron yönünü şaşırdı! Hizbullah'a İsrail'e yönelik saldırıları durdurma çağrısı Macron yönünü şaşırdı! Hizbullah'a İsrail'e yönelik saldırıları durdurma çağrısı Haberi Görüntüle

HER YIL BİN TANK 

Rus ordusu her yıl 1.000 ila 1.500 ilave tank ekliyor. Breuer, Avrupa'nın en büyük beş NATO üyesi devletinin stoklarında bunların yalnızca yarısının bulunduğunu söyledi. Bundeswehr'in yaklaşık 300 savaş tankı var. 

Konuya ilişkin açıklama yapan Breuer, "Eğer bu yetenek, Putin'in konuşmalarından da anlaşılabileceği üzere niyetle birleşiyorsa, bu bizi alarma geçirmelidir. Benim işim böyle en kötü senaryoyu düşünmek. Bundeswehr için bu şu anlama geliyor: Beş yıl içinde bu olasılığa hazırlıklı olmalıyız. İnsanları ancak bu şekilde caydırabiliriz.” ifadelerini kullandı.

Savaş kapımıza dayandı: Soykırımcı İsrail, Suriye'deki Rus üssünü vurdu Savaş kapımıza dayandı: Soykırımcı İsrail, Suriye'deki Rus üssünü vurdu Haberi Görüntüle

RUSYA'NIN HEDEFİ AVRUPA

Almanya'nın en yüksek rütbeli askeri, görüşmede ABD'nin askeri açıdan Avrupa'dan uzaklaşacağına dair bir işaret görmediğini ve Donald Trump'ın yeniden ABD Başkanı seçilmesi halinde NATO'nun değerini bileceğini varsaydığını açıkça ifade etti. “Trump, biz Avrupalılara acımasızca ayna tuttu ve ittifakın Avrupa ayağını güçlendirmemiz ve ABD'den daha bağımsız bir rol üstlenmemiz gerektiğini açıkça ortaya koydu. Breuer, "Herkes bunu Rusya'nın saldırgan savaşıyla anladı" dedi.

Genel Müfettiş şu an için Ukrayna'nın ön saflarında önemli bir değişiklik beklemiyor ancak ülke desteğe bağımlı olmaya devam ediyor. “Öngörülebilir gelecekte Ukrayna savaş alanında uzun vadeli herhangi bir hareket görmeyeceğiz. Cephenin rotası ve tahkimatı bunu büyük ölçüde imkansız kılıyor" diyen Breuer, “Küçük, yavaş operasyonlar düşünülebilir, büyük ölçekli saldırılar zordur. Birliklerdeki yoğunlaşma derhal fark edilecek ve karşı tedbirlere yol açacaktır.” şeklinde konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading