Yandex Metrica

Sitede Ara

Her şey Ukrayna için! Stoltenberg'den NATO üyesi ülkelere yıllık en az 40 milyar avro destek çağrısı

Her şey Ukrayna için! Stoltenberg'den NATO üyesi ülkelere yıllık en az 40 milyar avro destek çağrısı

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, müttefik ülkelerden Ukrayna'ya yıllık en az 40 milyar avro askeri destek verildiğini hatırlatarak bu miktarın alt sınır olarak belirlenmesini istedi.

Dünya

13.06.2024, 21:14

Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen NATO Savunma Bakanları Toplantısının ilk gün oturumlarının bitiminde basına açıklamalarda bulunan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ana gündemin Ukrayna'ya destek olduğunu söyledi. Ukrayna'ya askeri desteğin tamamına yakınının NATO müttefikleri tarafından sağlandığını hatırlatan Stoltenberg, "Yarın bakanların, Ukrayna'ya yönelik NATO güvenlik yardımı ve eğitim planı üzerinde anlaşmaya varmalarını bekliyorum." dedi.

ABD seçim sonuçlarını hazmedemedi! Maduro'nun uçağına el konuldu ABD seçim sonuçlarını hazmedemedi! Maduro'nun uçağına el konuldu Haberi Görüntüle

"40 MİLYAR AVRO ALT SINIR OLSUN"

Ukrayna'ya yıllık 40 milyar avro destek verildiğini belirten Stoltenberg, bu miktarın asgari ölçüt olarak belirlenmesi gerektiğini bildirdi. Ukrayna'nın ihtiyacı olduğu sürece destreklenmesi gerektiğini ifade eden NATO Genel Sekreteri, bugün toplantıda NATO-Ukrayna innovasyon işbirliği programının da onaylandığını ve müttefiklerin Polonya'da NATO-Ukrayna Ortak Analiz, Eğitim ve Öğretim Merkezi (JATEC) kurulmasına hazırlıklarını kaydetti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading