HIMARS askeri kampı füze yağmuruna tuttu: Gizemli üs yerle bir edildi!

HIMARS askeri kampı füze yağmuruna tuttu: Gizemli üs yerle bir edildi!

Ukrayna deniz özel harekat tugayının tespit ettiği gizemli Rus üssü ABD'nin HIMARS topçu sistemiyle yerle bir edildi. Ukrayna'nın işgal altındaki güney kesminde keşfedilen kamp kısa süre içinde Rus birliklerinden arındırıldı.

Dünya

09.06.2024, 15:37

Ukrayna özel kuvvetler birimi İHA ve HIMARS topçu sistemi ile Ukrayna'nın işgal altındaki güney kesimindeki Rus birliklerine saldırdı.

Kyiv Post'un haberine göre, Ukraynalılar başlangıçta Rus kampını keşif uçuşlarının bir parçası olarak belgelediler. Daha sonra düşman hedeflerinin tam koordinatlarını Ukrayna ordusunun roket toplarına ilettiler ve operasyon başlattılar.

Saldırı sonrası Rus birlikleri ağır kayıplar alırken, füze yağmuru sonrası kopan toz fırtınası saldırının boyutunu gözler önüne serdi. Fakat Kyiv Post saldırı tarihini ve yerini kesin olarak doğrulamadı.

Siyonist rejim Lübnan'ı vurdu! Savaş mağdurları Türkiye'ye akın etti... Siyonist rejim Lübnan'ı vurdu! Savaş mağdurları Türkiye'ye akın etti... Haberi Görüntüle

RUS BİRLİKLERİ HIMARS İLE VURULDU

Ukrayna özel kuvvetleri, ABD'nin HIMARS sistemlerini kullanarak Rus askeri teçhizatının ve personelinin başarıyla imha edildiğini defalarca bildirdi . Başka bir durumda, militanlar yakın zamanda Rus Hyacinth-S 152 mm kundağı motorlu topun (2S5) ve HIMARS kullanan Buk füze sisteminin imha edildiğini bildirdi. Ayrıca Rus elektronik harp sistemi Zhitel'in HIMARS tarafından imha edildiği bildirildi.

Ukrayna kuvvetleri ayrıca Washington, Londra, Paris ve Berlin'den Rusya'daki hedeflere son teknoloji ABD topçularından hassas silahlar ateşlemek için yeşil ışık aldıktan sonra hızlı bir şekilde harekete geçti . 24 saatten kısa bir süre içinde sınır ötesine düzinelerce uzun menzilli füze salvosu ateşledikleri bildiriliyor. Şu anda Rusya'daki bir havaalanına Ukrayna insansız hava aracı saldırısı yapıldığı bildiriliyor.

600 bin araç geri çağrılıyor! İşte o markalar... 600 bin araç geri çağrılıyor! İşte o markalar... Haberi Görüntüle

UKRAYNA'DA PİLOT KRİZİ

Ukrayna saldırıları ağır Rus topçu sistemlerine, birlik yoğunlaşmasına ve en az bir önemli köprüye odaklandı. 2 Haziran'ın erken saatlerinde başladılar. Ancak Ukrayna, F-16 savaş uçaklarını kontrol edecek yeterli pilota sahip olmaktan çok uzak.

Habere Tepki Ver

1

1

3

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading