Yandex Metrica

Hizbullah lideri Nasrallah İsrail'e savaş ilan etti: 'Biraz gülün ama çok ağlayacaksınız'

Hizbullah lideri Nasrallah İsrail'e savaş ilan etti: 'Biraz gülün ama çok ağlayacaksınız'

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail'e seslenerek "Biraz gülün ama çok ağlayacaksınız ve hangi çizgiyi aştığınızı, ne tür bir saldırganlık yaptığınızı bilmiyorsunuz. Tüm destek cepheleri yeni bir aşamaya girdi." ifadelerini kullandı.

Dünya

02.08.2024, 00:02

Mecdel Şems saldırısında hayatını kaybeden Hizbullah'ın üst düzey isimlerinden Fuad Şükür için düzenlenen cenaze törenine video konferans yöntemiyle katılan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, söz konusu sladırının ardından yeni bir sürece girildiğini belirtti. "Sadece bir destek cephesi olmanın ötesine geçtik. Bu tüm cephelerde açık bir savaş. Yeni bir aşamaya girdik." diyen Nasrallah, İsrail'i de tehdit etti. Hizbullah lideri, İsrail'i "Biraz gülün ama çok ağlayacaksınız ve hangi çizgiyi aştığınızı, ne tür bir saldırganlık yaptığınızı bilmiyorsunuz. Tüm destek cepheleri yeni bir aşamaya girdi ancak bunun tırmanması düşmanın (İsrail) tepkisine göre değişiyor." diyerek tehdit etti.

Peru'nun eski Devlet Başkanı Alberto Fujimori 86 yaşında hayatını kaybetti Peru'nun eski Devlet Başkanı Alberto Fujimori 86 yaşında hayatını kaybetti Haberi Görüntüle

"MECDEL ŞEMS SALDIRISINI BİZ YAPMADIK"

İsrail'in işgal altında tuttuğu Suriye toprağı Golan Tepeleri'nde 27 Temmuz'da gerçekleştirilen saldırıyla bir ilgilerinin olmadığını da hatırlatan Hasan Nasrallah, "Daha önce de bu olayla bağlantımız olmadığını söyledik. Şu ana kadar yaptığımız tüm eylemleri üstlendik. Yanılıyorsak bunu kabul ederiz ancak iç soruşturmamız füzeyle hiçbir ilgimizin olmadığını doğruladı." dedi. İsrail'in herhangi bir delil ortaya koymadan kendilerini suçladığını söyleyen Şii lider, bu olayın Şükür ve diğer sivillerin öldürülmesi için bahane olarak kullanıldığını ifade etti. Nasrallah ayrıca Fuad Şükür'ün hayatını kaybettiği binada Milad Bedi isimli bir İranlının da öldüğünü aktardı ancak başka detay vermedi. 

Kayıp kıta keşfedildi! 500 milyon yıllık bilmece çözüldü! Bilim insanları şokta Kayıp kıta keşfedildi! 500 milyon yıllık bilmece çözüldü! Bilim insanları... Haberi Görüntüle

ŞÜKÜR SUİKASTI

İşgalci İsrail güçleri 30 Temmuz'da yaptığı açıklamada Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Hasan Nasrallah'ın sağ kolu olduğunu iddia ettikleri Fuad Şükür'ü öldürdüğünü duyurmuştu. Şükür'ü 27 Temmuz'daki Mecdel Şems saldırısının sorumlusu olarak da gösteren İsrail ayrıca Şükür'ün birkaç yıl önce Hizbullah'ın "hassas füze projesi" komutanı olarak atandığını da iddia ediyor. Fuad Şükür ABD'nin de hedefindeydi. Şükür'ün 1983'te Beyrut'taki ABD Deniz Piyadeleri kışlasının bombalanmasında rolü olduğu öne sürülmüş ve Washington tarafından başına ödül konmuştu.

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading