Yandex Metrica

Hizbullah'tan İsrail'e saldırı: Askeri sanayi tesisi İHA'larla vuruldu

Hizbullah'tan İsrail'e saldırı: Askeri sanayi tesisi İHA'larla vuruldu

Hizbullah'la İsrail arasında karşılıklı saldırılar devam ediyor. Hizbullah tarafından yapılan açıklamada İsrail’e ait askeri sanayi tesisini İHA’larla vurulduğu duyuruldu.

Dünya

17.05.2024, 11:14

Hizbullah, İsrail Savunma Bakanlığı için üretim yapan askeri sanayi tesisine yönelik kamikaze insansız hava aracı (İHA) ile saldırı düzenledi. İsrail'in sınır hattı üzerinde bulunan Kiryat Şmona yerleşim biriminin kuzeyindeki David Cohen isimli sanayi birimi hedef alındı. Bu tesisin İsrail Savunma Bakanlığı için orduya elektronik askeri malzeme ürettiği bildirildi. 

İHA'ların hedeflerini tam isabetle vurduğu belirtilirken tesiste büyük hasar meydana geldiği aktarıldı. Hizbullah'ın bu saldırıyı  İsrail güçlerinin Lübnan’ın doğusundaki Bekaa Vadisi’ndeki sanayi tesislerine yönelik gerçekleştirdiği saldırıya karşılık olarak yaptığı vurgulandı.

Eisenhower pes etti: ABD uçak gemisi Kızıldeniz'den çekiliyor Eisenhower pes etti: ABD uçak gemisi Kızıldeniz'den çekiliyor Haberi Görüntüle

PATLAYICI YÜKLÜ İHA SALDIRISI YAPILMIŞTI

Bugün erken saatlerde patlayıcı yüklü bir İHA, Lübnan topraklarından İsrail'e geçmiş ve Metula yerleşim biriminde patlamıştı. Meydana gelen patlamayla beraber İsrail askerlerinden biri ağır, ikisi de hafif şekilde yaralanmıştı.

Saldırıya dair Hizbullah'tan yapılan açıklamada ise Lübnan'ın güneyinden İsrail'in sınır hattında yer alan Metula yerleşim birimindeki askeri hedefe "ilk defa" silahlı insansız hava aracı (SİHA) ile saldırı düzenlendiği duyurulmuştu.

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading