"Hizmet Sınıfının Değiştirilmesi" maddesi nedir?

"Hizmet Sınıfının Değiştirilmesi" maddesi nedir?

Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağında yer aldığı iddia edilen "Hizmet Sınıfının Değiştirilmesi" maddesi öğretmenler tarafından tartışılmaya başlandı. Bazı öğretmenler böyle bir madde ve uygulamanın olması gerektiğini belirtirken bazı öğretmenler ise bu uygulamalara keyfi görevden almalara neden olabileeği gerekçesiyle karşı çıkıyor. Peki "Hizmet Sınıfının Değiştirilmesi" nedir?

Gündem

06.06.2024, 17:07

Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağında "Hizmet Sınıfının Değiştirilmesi" maddesinin yer aldığı iddia ediliyor. "Hizmet Sınıfının Değiştirilmesi" maddesi ile öğretmenlik mesleğini layıkı ile yerine getiremeyenlerin yeniden eğitime alınmasını ve verilen eğitimlerin sonrasında da öğretmenlik aşamasında eksiklik göstermesi durumunda genel idare hizmetleri sınıfındaki kadrolarda merkeze alınacağı iddia edildi. İddiaların ardından "Hizmet Sınıfının Değiştirilmesi" maddesi nedir? soruları gündeme gelmeye başladı.

İBB kovduk diye kandırmış! Savcı katili teröristi öven kadın, CHP'li vekilin aracından çıktı! İBB kovduk diye kandırmış! Savcı katili teröristi öven kadın, CHP'li... Haberi Görüntüle

HİZMET SINIFININ DEĞİŞTİRİLMESİ NEDİR?

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre; Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağında yer alan "hizmet sınıfının değiştirilmesi" maddesi ile öğretmenlik mesleği anlamında yetersiz olan kadrolu öğretmenler eğitime alınacak. Eğitimi tamamlanan öğretmenler dönem içerisinde yeniden değerlendirmeye alınır ve yine yetersiz görülürse genel idare hizmetleri sınıfında (veri depolama, işleme, analiz etme ve hazırlama gibi çalışmalar) kadro verilerek merkeze alınacak. Ancak bunların şimdilik bir iddia olduğunun düzenlemeye dair resmi bir açıklamanın gelmediğini de hatırlatmak isteriz.

Yalı Çapkını dizisindeki yalı kimin, sahibi kim? Yalı Çapkını hangi yalıda çekiliyor? Yalı Çapkını dizisindeki yalı kimin, sahibi kim? Yalı Çapkını hangi... Haberi Görüntüle

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU YENİLENİYOR MU?

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun yenilenmesinin gündemde olduğu biliniyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ve merakla beklenen Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) taslağı, TBMM’ye sevk edilmek üzere yayınlandı.

Ehliyet yenileme son gün ne zaman? Sürücü belgesi yenilenmezse ne olur, cezası ne kadar? Ehliyet yenileme son gün ne zaman? Sürücü belgesi yenilenmezse ne... Haberi Görüntüle

HİZMET SINIFININ DEĞİŞTİRİLMESİ TARTIŞMALARA KONU OLDU

Taslakta yer alan madde, "Öğretmen gelişimine katkı sağlayacak" diyenlerin sayısı oldukça fazla. Ancak uygulamanın "mobinge" neden olacağını düşünenler de var.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading