Yandex Metrica

Sitede Ara

Hollanda Dışişleri Bakanlığından Hollanda-Türkiye maçı öncesi Türkçe mesaj! Türkiye'den cevap gecikmedi

Hollanda Dışişleri Bakanlığından Hollanda-Türkiye maçı öncesi Türkçe mesaj! Türkiye'den cevap gecikmedi

Türkiye, EURO 2024 çeyrek finalinde Hollanda ile tarihi bir maça çıkıyor. Maç öncesi Hollanda Dışişleri Bakanlığı, maça dair bir paylaşımda bulundu. Paylaşımda Türkçe olarak "İyi olan kazansın" ifadesi de kullanıldı.

Dünya

06.07.2024, 22:00

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Türkiye ile Hollanda yarı finale çıklam mücadelesi verecek. Saat 22.00'de başlayacak karşılaşma öncesi Hollanda Dışişleri Bakanlığından Türkçe jesti geldi. Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda İngilizce olarak "Türkiye Cumhuriyeti'nden Hollanda'ya pek çok taraftarın bugünkü maçı izleyeceğinden eminiz. Spor ilham verebilir, farklılıklar arası köprü kurabilir ve dünyayı değiştirebilir. Ortak spor tutkumuz, Hollanda ve Türk halkını yakınlaştırıyor." denildi. Paylaşımın sonunda ise Türkçe "İyi olan kazansın" ifadesine yer verildi. Paylaşımda Türkiye Dışişleri Bakanlığı resmi X hesabı da etiketlendi. 

Türkiye ile Hollanda EURO 2024 çeyrek finalinde Berlin Olimpiyat Stadı'nda karşı karşıya gelecek. Maçı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da stattan izleyecek.

Son dakika... Kullanışlı aparat devrede: Almanya'daki bıçaklı saldırıyı DEAŞ üstlendi Son dakika... Kullanışlı aparat devrede: Almanya'daki bıçaklı saldırıyı DEAŞ üstlendi Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'DEN CEVAP GECİKMEDİ

Hollanda'dan gelen bu paylaşıma Dışişleri Bakanlığı, kısa süre sonra cevap verdi. Bakanlık, Hollanda Dışişleri Bakanlığının EURO 2024 Hollanda-Türkiye karşılaşması öncesinde X hesabından yaptığı "İyi olan kazansın." paylaşımını alıntılayarak "Adına ister 'futbol' ister 'voetbal' deyin, dostluğu besleyen aynı oyundur." ifadesini kullandı. Paylaşımda şu ifadeler yer aldı: "Dostluk Anlaşmamızın 100. yıl dönümünde, bu akşamki maçın tıpkı sıcak mesajlarımız gibi Türk ve Hollanda halkları arasındaki iyi dostluk bağlarını yansıtacağını umuyoruz."

Paylaşımın sonunda Felemenkçe "Türkiye ve Hollanda arasındaki dostluk kazanacak." ifadelerine yer verildi.

Kiev'de kabus var! JASSM'ler Ukrayna'ya çok yakın ama... İşte işleri topyekûn karıştıracak iddia Kiev'de kabus var! JASSM'ler Ukrayna'ya çok yakın ama... İşte işleri... Haberi Görüntüle

ERDOĞAN BERLİN'E GELDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, A Milli Futbol Takımı'na destek vermek amacıyla "TUR" uçağıyla Berlin'e geldi. Berlin Havalimanı'na inen Erdoğan'ı Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen ve diğer ilgililer karşıladı.

Habere Tepki Ver

10

1

0

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading