Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı 2024 HMGS soruları ve cevapları yayınlandı mı?

Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı 2024 HMGS soruları ve cevapları yayınlandı mı?

Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı (2024 HMGS) 29 Eylül Pazar tarihinde gerçekleştiriliyor. Sınava girecek adaylar ise şimdiden soru kitapçıkları ile cevaplarını merak ediyor. Peki, 2024 HMGS soru kitapçıkları ve cevapları ne zaman yayınlanır?

Gündem

29.09.2024, 11:04

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı (2024 HMGS) 29 Eylül Pazar gününde saat 10.15’te başladı. Adli ve idari yargıda hakim ve savcı yardımcılığı sınavlarına girmek, avukatlık stajı ve noterlik stajına başlamak için Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı’nda başarılı olmak şartı getirilmişti.

ÖSYM’ce yapılacak sınavda adaylara, test şeklinde çoktan seçmeli en az 100 soru sorulacak. 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alanlar başarılı olmuş sayılacak. 

Sınava katılım sağlayacak adaylar için sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesi, ÖSYM'nin resmi internet adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile elde edilebilecek.

Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı

Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı (HMGS) yılda iki kez Nisan ve Eylül aylarında, İdari Yargı Ön Sınavı ise yılda bir kez Eylül ayında gerçekleştirilecek. Bu sınavlar, 24 Ekim 2019 tarihinden sonra ilgili yükseköğretim kurumlarına kayıt yaptıranlardan 31 Mart 2024'den sonra mezun olanlar hakkında uygulamaya konulacak.

Kim Milyoner Olmak İster'de ilginç olay! İngilizce öğretmeni, çeviri sorusunu bilemedi Kim Milyoner Olmak İster'de ilginç olay! İngilizce öğretmeni, çeviri sorusunu... Haberi Görüntüle

HMGS SINAV SORU KİTAPÇIKLARI VE CEVAPLARI NE ZAMAN YAYIMLANIR?

Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı (2024 HMGS) 29 Eylül Pazar gününde yapıldı. ÖSYM tarafından daha öncede gerçekleştirilen sınavların soruları ve cevapları aynı gün yayımlanmıştı. 2024 HMGS soruları ve cevaplarının bugün sınav sonunda paylaşılması beklenmekte.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading