Yandex Metrica

Sitede Ara

Hükümet emekliler için düğmeye bastı! Emeklilik yaşı ve prim gün sayılarında değişiklik yapılacak! Yeni formül masada!

Hükümet emekliler için düğmeye bastı! Emeklilik yaşı ve prim gün sayılarında değişiklik yapılacak! Yeni formül masada!

Emekli vatandaşlar için hükümetten yeni bir adım daha geldi. Emeklilik yaşını yükseltilmesi ve prim gün sayısına göre maaş formülü masaya alındı. 

Ekonomi

19.07.2024, 15:40

Milyonlarca emekli vatandaş Temmuz ayında yapılan 6 aylık enflasyon farkı sonrasında maaşlarına yüzde 24.73 oranında  zam yapılmıştı. En düşük emekki maaşı ise geçtiğimiz günlerde AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, tarafından açıklanarak 12 bin 500 TL'ye yükselmişti. 

Emekliye bal kaymak tadında müjde! 15-30 Eylül arası 58 bin TL ödeme yapılacak! Emekliye bal kaymak tadında müjde! 15-30 Eylül arası 58 bin... Haberi Görüntüle

EMEKLİLİK YAŞI DEĞİŞİYOR

Son olarak ise hükümetten emeklilere yeni bir adım daha atıldı. Emekli vatandaşların emeklilik yaşının ve sigorta sürelerinin yenşden belirleneceği ve kişinin pirm gün sayısında göre maaş alacakları belirtildi. 

Ancak en düşük emekli maaşı alan vatandaşlara ek sosyal destek sağlanacağı, gıda, yol, ulaşım, kira yardımı verilecek. Yapılacak olan çalışmaya göre 58 ve 60 yaşına ulaşan emekli vatandaşların, yaşlarının kadınlarda 60, erkeklerde is 65'e yükseltileceği öğrenildi.

Babadan kalan maaşa yakın takip! Bakanlık harekete geçti: Babasından maaş alan kadınlara inceleme! Babadan kalan maaşa yakın takip! Bakanlık harekete geçti: Babasından maaş... Haberi Görüntüle

SOSYAL DESTEK YARDIMI 2025'TE

Emekliye sosyal yardım için çalışmaların başlayacağı öğrenildi. Hükümetin üzerinde çalıştığı reform paketinin ise 2025 yılı bütçe sonrasında ele alınması bekleniyor. 

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Ekonomi


Loading