Hulusi Akar'dan dikkat çeken F-35 yorumu: 'Ona ihtiyacımız olmayacak'

Hulusi Akar'dan dikkat çeken F-35 yorumu: 'Ona ihtiyacımız olmayacak'

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, Kayseri Büyükşehir Belediyesini ziyaretinde önemli açıklamalarda bulundu. Bir gazetecinin F-35 savaş uçaklarıyla ilgili sorduğu soruya cevap veren Akar, "F-35'e ihtiyacımız olmayacak ve F-35'e alternatif olacak şekilde hem diğer dost, müttefik ülkelerle hem de yerli ve milli kaynaklarımızı seferber etmek suretiyle ihtiyacımızı karşılamak üzere çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor." dedi.

Gündem

31.05.2024, 02:06

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ı makamında ziyaret etti. 31 Mart'ta kazandığı zaferden dolayı Büyükkılıç'ı tebrik eden Akar, Türkiye'nin önündeki problemleri teker teker çözdüğünü ve güçlü Türkiye istikametinde çalışmaların yoğun şekilde sürdüğünü ifade etti. 

1.2 milyon TL'lik vurgun! CHP'de naylon fatura skandalı 1.2 milyon TL'lik vurgun! CHP'de naylon fatura skandalı Haberi Görüntüle

"İHTİYACIMIZ OLMAYACAK"

Bir gazetecinin F-35 savaş uçaklarıyla ilgili soruya cevap veren Akar, F-35 için yapılan konsorsiyum sürecini ve Türkiye'nin konsorsiyumdaki son durumunu anlattı. "F-35 konusu üzerinde başka boyutuyla çalışıyoruz. Orada Amerikalılarla daha önce yapılan bir konsorsiyum, çalışma vardı. Bu çalışmada bir şekilde malum konulardan, sebeplerden dolayı konsorsiyumdan Türkiye'nin çıkmasını istediler." diyen Akar, Türkiye'nin konsorsiyumdan çıkmayacağını söylediği vakit Amerikalıların konsorsiyumu lağvettiğini ve kendilerinin çıktığını belirtti. Türkiye'nin var olan hesabını kapatmaya çalıştığını, bunun birinci bölüm olduğunu söyleyen Hulusi Akar, sözlerini şöyle tamamladı: "İkinci bölümde F-35'e ihtiyacımız olmayacak ve F-35'e alternatif olacak şekilde hem diğer dost, müttefik ülkelerle hem de yerli ve milli kaynaklarımızı seferber etmek suretiyle ihtiyacımızı karşılamak üzere çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Dolayısıyla bizim açımızdan herhangi bir sorun teşkil etmiyor."

Hulusi Akar'ın yeniden Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç'a yaptığı ziyarete AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler de eşlik etti.

Habere Tepki Ver

5

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading