HÜRJET, havacılıkta çığır açıyor: İlk ses hızının aşan uçuş testiyle: Gökyüzünde yeni bir dönem başlattı!

HÜRJET, havacılıkta çığır açıyor: İlk ses hızının aşan uçuş testiyle: Gökyüzünde yeni bir dönem başlattı!

Türkiye Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ tarafından geliştirilen HÜRJET, ilk kez yapılan ses hızı üzerindeki test uçuşunu başarıyla tamamladı. Türk savunması açasından önemli bir ilke imza atıldı. 

Gündem

21.10.2024, 18:46

HÜRJET, ilk kez ses hızı üzerinde uçuş testi için Mürted Hava Meydanı'ndan havalanırken görüntülendi. Bu test uçuşu konususunda Ankara Valiliği uyarıda bulundu. Ankara Valiliği, HÜRJET`in ses hızı üzerinde ilk uçuşu nedeniyle vatandaşları tedirgin olmamaları konusunda uyardı.

2025 asgari ücret tahmini | Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? 2025 asgari ücret tahmini | Asgari ücrete ne kadar zam... Haberi Görüntüle

TEST UÇUŞU SİZİ TEDİRGİN ETMESİN

Test uçuşuyla alakalı Ankara Valiliği tarafından sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ tarafından planlı ve kontrollü olarak, kalkış ve iniş için Mürted Hava Meydanı kullanılmak suretiyle HÜRJET uçağımız, ilk kez ses hızı üzerinde uçuş gerçekleştirecektir. Herhangi bir tedirginlik yaşamamaları ve telaşa kapılmamaları için vatandaşlarımızın bilgisine sunulur"dedi.

Avcılar'da akılalmaz olay! Hatıra olsun diye askerden lav silahı almış! Avcılar'da akılalmaz olay! Hatıra olsun diye askerden lav silahı almış! Haberi Görüntüle

HÜRJET 

HÜRJET Jet Eğitim Uçağı, tek motorlu, tandem ve modern aviyonik suite sahip kokpiti ile üstün performans özelliklerini kullanarak kritik rol oynamak üzere tasarlanmıştır. HÜRJET’in silahlı varyantı, geniş görev yelpazesi ve üstün faydalı yük kapasitesi ile muharebe alanlarında önemli bir güç unsurudur.

Hürjet Projesi, Jet Tekamül Eğitimi kapsamında kullanılan T-38 uçakları ile Akrotim gösterilerinde kullanılan F-5 uçaklarının yerine Türk Hava Kuvvetleri envanterine dahil edilmek üzere başlatılmıştır.

HÜRJET’in bu özelliklerinin yanısıra; 

  • Hizmet süresi 20 yılı aşkın Jet Eğitim Uçaklarının yerine kullanılması
  • Sayısı hızla artan 5. nesil uçaklar (TFX, F-35, vb.) ve güncellenen konfigürasyonlarına hitap edecek jet eğitim uçağı olarak kullanılması da hedeflenmiştir.
  • TUSAŞ, eğitim uçağı/sistem üretimi ve tasarımında sahip olduğu maliyet etkin bilgi ve tecrübeyi kullanarak  pazarda ortaya çıkan potansiyele yönelik HÜRJET Programını başlatmıştır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Tolga Çolak

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading