Husilerden Tel Aviv'e saldırı: Ben Gurion Havalimanı balistik füzeyle vuruldu

Husilerden Tel Aviv'e saldırı: Ben Gurion Havalimanı balistik füzeyle vuruldu

Yemen'deki İran destekli Husiler, İsrail'in başkenti Tel Aviv’de bulunan Ben Gurion Havalimanı'nı balistik füzeyle vurduklarını duyurdu. Yapılan açıklamada saldırının Netanyahu'nun ABD'den dönüşü sırasında gerçekleştirildiği bildirildi.

Dünya

29.09.2024, 02:03

Husiler, bir kez daha füzeyle İsrail'in başkenti Tel Aviv'e ulaştı. İşgal devletinin tüm dünyaya pazarladığı Demir Kubbe yine etkisiz kaldı ve Yemen'den gönderilen füzeyi kaçırdı. 

Vatikan ekonomik reform adımı! Papa'dan kardinallere 'parayı az harcayın' talimatı Vatikan ekonomik reform adımı! Papa'dan kardinallere 'parayı az harcayın' talimatı Haberi Görüntüle

FİLİSTİN 2 TİPİ BALİSTİK FÜZE KULLANILDI

Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, yaptığı açıklamada kendi kontrollerinde olan füze birliğinin başlent Tel Aviv'de bulunan Ben Gurion Havalimanı'nı hedef aldığını ve Filistin 2 tipi balistik füzenin havalimanını vurduğunu duyurdu. Saldırının İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD dönüşü sırasında düzenlendiğini bildiren Seri, İsrail’in işlediği suçlara karşılık olarak "daha fazla misillemede bulunmaya" ve Gazze ile Lübnan'ı savunmak adına "gerektiğinde gerilimi artırmaktan çekinmeyeceklerini" ifade etti.

İsrail ordusundan daha önce yapılan açıklamada, Yemen'den ülkenin ortasına doğru fırlatılan bir füzenin engellendiği ve Tel Aviv'de sirenlerin çalındığını belirterek, bunun İsrailliler arasında paniğe yol açtığı duyurulmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading