Yandex Metrica

Husilerin lideri Abdulmelik el-Husi'den İsrail'e gözdağı: 'Kimsede olmayan silahlarımız var'

Husilerin lideri Abdulmelik el-Husi'den İsrail'e gözdağı: 'Kimsede olmayan silahlarımız var'

Husilerin Lideri Abdulmelik el-Husi, son derece gelişmiş silahlara sahip olduklarını ve bu silahların birçok ülkede bulunmadığını söyledi. Füzelere çok güvendiklerini ifade eden Husi, füze gücünün emen halkının, düşmanlarına karşı kullandığı vurucu askeri bir güç olduğunun altını çizdi.

Dünya

22.09.2024, 00:55

Yemen'de İran destekli Husilerin lideri Abdulmelik el-Husi, başkent Sana'yı ele geçirmelerinin 10. yılında konuştu. Konuşmasında askeri güçlerine övgülerde bulunan Husi, birçok ülkede bulunmayan gelişmiş silahlara sahip olduklarını söyledi. Füzelere ayrı bir parantez açan Husi, düşmanlara karşı vurucu gücü füzelerin oluşturduğunu belirtti. Husi ayrıca Yemen'in deniz gücü, insansız hava araçları (İHA), kara kuvvetlerinin oluşumu ve geliştirilmesi konularında ileri bir seviyeye ulaştığını kaydetti.

ABD-Çin savaşı yükleniyor! Pekin'in Tayvan planı Pentagon'u harekete geçirdi: DEVGRU askerleri hazırlığa başladı ABD-Çin savaşı yükleniyor! Pekin'in Tayvan planı Pentagon'u harekete geçirdi: DEVGRU... Haberi Görüntüle

"ÜMMETE SALDIRILIYOR"

Aynı zamanda ABD ordusuna karşı da savaştıklarını dile getiren Husi, ABD ordusuna ait bir MQ-9 tipi SİHA'yı düşürdüklerini hatırlattı. Husi, bunu düşmanla mücadelede önemli bir başarı olarak değerlendirdiklerini ifade etti. İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarına da değinen Husi, bu saldırıların ümmete karşı yapıldığını belirtti. Husi, İsrail'in bu saldırılarla gerilimi tırmandırdığını ve suç işlediğini söyledi.

Husiler 16 Eylül'de yaptığı açıklamada ABD ve İsrail'e yönelik yürütülen mücadelede bir MQ-9 tipi SİHA'nın düşürüldüğü duyurulmuş ve düşürülen SİHA sayısının 10'a çıktığı bildirilmişti.

USS Theodore Roosevelt pasifik yolunda! ABD uçak gemisini Ortadoğu'dan çekti: Alman Donanması eskortluk yapacak USS Theodore Roosevelt pasifik yolunda! ABD uçak gemisini Ortadoğu'dan çekti:... Haberi Görüntüle

KIZILDENİZ'DEKİ GERGİNLİK

Husiler, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına tepki olarak 31 Ekim 2023'ten beri Yemen açıklarında İsrailli şirketlere bağlı olduğunu belirttikleri ticari gemilere saldırılar düzenliyor. Bu nedenle birçok gemicilik şirketi Kızıldeniz'deki seferlerini durdurdu. İsrail'e yardım götüren gemilerin durdurulduğunu gören ABD, 18 Aralık 2023'te bir grup ülkeyle "Refah Muhafızı Operasyonu" adında çok uluslu "deniz görev gücü" oluşturulduğunu açıkladı. Bir girişim de Avrupa Birliği tarafından başlatıldı. 19 Şubat'ta başlatılan Aspides misyonuna 5 Maart'tan itibaren İtalya komuta ediyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading