Yandex Metrica

Sitede Ara

Hz Mevlana İstanbul'da anılıyor: 750. Vuslat Yılında Hz Mevlana sergisi ziyaretçilerini bekliyor

Hz Mevlana İstanbul'da anılıyor: 750. Vuslat Yılında Hz Mevlana sergisi ziyaretçilerini bekliyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkısıyla Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’nin önde gelen müzelerin envanterindeki nadide eserlerden oluşan “750. Vuslat Yılında Hazreti Mevlana Sergisi” İstanbul Türk ve İslam Eserleri Müzesi'nde ziyarete açıldı.

Kültür / Sanat

08.02.2024, 13:28

24 Ocak'ta ilk ziyaretçilerini kabul eden serginin açılışına İstanbul Valisi Davut Gül, Konya Valisi Vahdettin Özkan ve AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız katıldı.

1 MART'A KADAR ZİYARET EDİLECEK

Söz konusu açılışta konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Mevlana Konya’dan tüm dünyaya sevgi ve kardeşlik mesajları vermiş. Biz de Konya Büyükşehir Belediyesi ve Konyalılar olarak en önemli görevimizin insanlığa bu mesajları anlatmak olduğunu düşünüyoruz. Bu manada önemli işler yapmaya gayret ediyoruz. Türkiye’de hem kamuya ait hem özel kişilere ait önemli müzelerdeki değerli eserlerden oluşan çok özel bir sergi ortaya çıktı. Hz. Mevlana’ya ve Konya’ya yakışan özel bir sergi oldu” dedi. Sergi 1 Mart’a kadar İstanbul Türk ve İslam Eserleri Müzesi'nde ziyaret edilebilecek." dedi.

DEĞERLİ ESERLERİ İÇİNDE BARINDIRIYOR

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Şeb-i Arus’un 750’nci yılında Hazreti Mevlana’yı İstanbul’un en güzide mekanlarından birisi olan Türk ve İslam Eserleri Müzesi’nde anacak bir sergiyi açmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Bu özel serginin açılışına katılan davetlilere teşekkür eden Başkan Altay, “Hz. Mevlana Konya’dan tüm dünyaya sevgi ve kardeşlik mesajları vermiş. Biz de Konya Büyükşehir Belediyesi ve Konyalılar olarak en önemli görevimizin insanlığa bu mesajları anlatmak olduğunu düşünüyoruz. Bu manada önemli işler yapmaya gayret ediyoruz. Türkiye’de hem kamuya ait hem özel kişilere ait önemli müzelerdeki değerli eserlerden oluşan çok özel bir sergi oluştu. İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Sayın Coşkun Yılmaz’a emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Hz. Mevlana’ya, Konya’ya yakışan önemli bir sergi oldu. İnşallah bu vesileyle ziyaretçilerimiz onun öğretisini, felsefesini anlama imkanına kavuşacak. Tüm katılımcılara gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Sergimizin hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Kültür / Sanat


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading