Yandex Metrica

Sitede Ara

İçerde alkış dışarda protesto! ABD Kongresi'nde katil Netanyahu alkışlanırken binlerce kişi sokağa döküldü!

İçerde alkış dışarda protesto! ABD Kongresi'nde katil Netanyahu alkışlanırken binlerce kişi sokağa döküldü!

Binlerce Filistinliyi aylardır sistematik bir soykırım düzenleyerek tüm dünyanın gözleri önünde katleden  Gazze Kasabı İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, konuşma yapmak üzere 'onur konuğu' olarak gittiği ABD Kongresi'nde alkışlarla karşılandı. Kongre üyeleri, soykırımcı Netanyahu'nun konuşmasını sık sık ayağa kalkarak alkışlarken ABD'nin İsrail'e askeri desteğine son verilmesini talep etmek için ABD Kongre Binası önünde toplandı.

Dünya

25.07.2024, 12:48

Gazze Şeridi'nde işlenen soykırım suçunan ve katledilen binlerce bebeğe ve çocuğa rağmen ABD Kongresi, Gazze Kasabı İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu bir kahraman gibi karşılayarak Kongre'de ağırladı. Senatörler soykırımcı Netanyahu'yu dakikalarca ayakta alkışladı. Siyonist rejimin baş aktörü ayakta alkışlanırken Amerikalı Müslümanlar ve Filistinliler kadar Netanyahu'nun politikalarına karşı çıkan çok sayıda Yahudi sivil toplum örgütü ile insan hakları aktivistleri de İsrail Başbakanı'nı protesto için bir araya geldi.

ABD seçim sonuçlarını hazmedemedi! Maduro'nun uçağına el konuldu ABD seçim sonuçlarını hazmedemedi! Maduro'nun uçağına el konuldu Haberi Görüntüle

BİNLERCE KİŞİ SOKAKLARA DÖKÜLDÜ

ABD Kongresinde konuşma yapmak üzere Washington'da bulunan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu protesto etmek isteyen binlerce Filistin destekçisi gösterici başkent sokaklarına döküldü. Kongre, Uluslararası Mahkeme tarafından suçlanan savaş suçlusu Netanyahu'ya ev sahipliği yaptı ve Gazze kasabının tüm sözleri kongre üyeleri tarafından ayakta alkışlandı. 

Gizemli zafer planı! Zelenski ABD'li liderlere sunacak Gizemli zafer planı! Zelenski ABD'li liderlere sunacak Haberi Görüntüle

PROTESTOCULAR CADDEYİ TRAFİĞE KAPATTI 

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Gazze politikasına tepkilerini ortaya koymak üzere toplanan binlerce kişi, Washington'da Beyaz Saray ile Kongre arasındaki ana güzergah olan Pennsylvania Caddesi'ni trafiğe kapattı.

Bu sığınakta ne var? Uydu görüntüleri sır perdesini araladı: Putin'in gizli silahı orada mı saklanıyor? Bu sığınakta ne var? Uydu görüntüleri sır perdesini araladı: Putin'in... Haberi Görüntüle

YAHUDİLER DE PROTESTOLARA KATILDI

Amerikalı Müslümanlar ve Filistinliler kadar Netanyahu'nun politikalarına karşı çıkan çok sayıda Yahudi sivil toplum örgütü ile insan hakları aktivistleri de İsrail Başbakanı'nı protesto için sokaklara döküldü. 

Yabancı evlat edinme yasaklandı! O ülkeden tepki yağdı! Diplomatlar harekete geçti! Yabancı evlat edinme yasaklandı! O ülkeden tepki yağdı! Diplomatlar harekete... Haberi Görüntüle

''SOYKIRIMCI BİBİ"

Ellerinde "Gazze'de hemen ateşkes", "Soykırımcı Bibi", "Soykırımcı Biden", "Özgür Filistin" ve benzeri yazıları içeren pankartlar taşıyan göstericiler, sık sık Netanyahu aleyhinde slogan attı.

Anti-siyonist Haham David Feldman, New York'tan Washington'a sadece Netanyahu'yu protesto etmek için geldiğini ifade ederek, "Savaş suçlusu Netanyahu birazdan Kongre'de konuşacak, bu savaş suçlusunun burada olmasından rahatsızlık duyuyoruz." dedi.

Ronaldo Gazze'deki soykırıma dikkat çekti: Asıl baskıda olanlar savaştakiler Ronaldo Gazze'deki soykırıma dikkat çekti: Asıl baskıda olanlar savaştakiler Haberi Görüntüle

"FİLİSTİN DÜŞMANIMIZ DEĞİL"

Yahudilik ile siyonizm arasında büyük fark olduğunu, siyonizmin politik bir aparat olduğunu vurgulayan Feldman, "İnsanların şunu anlamasını istiyoruz, Filistin bizim düşmanımız değil. Biz, Filistinlilerle siyonizmin icat edildiği 1920'lerden önce barış içinde yaşıyorduk. Buradaki problem Filistin'in işgal edilmiş olmasıdır." ifadelerini kullandı. 

Yeşil Vatan savunması! Avustralya basını Türkiye'nin orman yangını stratejisini duyurdu: Dik, yeniden dik ve tekrar dik! Yeşil Vatan savunması! Avustralya basını Türkiye'nin orman yangını stratejisini duyurdu:... Haberi Görüntüle

"NETANYAHU'NUN TUTUKLANMASI GEREKİR"

Sadece ateşkesin yeterli olmayacağını belirten Feldman, işgal edilmiş toprakların Filistin halkına geri verilmesi gerektiğini ve ancak o zaman kalıcı bir barışın sağlanacağını kaydetti. Scott McCullion adlı Amerikalı protestocu da Netanyahu'nun bir "savaş suçlusu" olduğunu ve çoktan tutuklanması gerektiğinin altını çizdi. 

İsrail politikalarını uzun yıllardır protesto ettiğini dile getiren McCullion, Biden yönetiminin de İsrail'e verdiği destekle "savaş suçlarına ortaklık ettiği" değerlendirmesini yaptı.

Göstericilerden Suzan Almutawa da İsrail'e koşulsuz destek veren ABD yönetiminin, "Amerikan halkının çıkarlarına hizmet etmediğini" anlaması ve bu ülkeye silah göndermeyi bırakması gerektiğini vurguladı.

Para piyasaları bu verilere odaklanmıştı: ABD ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 3 büyüdü Para piyasaları bu verilere odaklanmıştı: ABD ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde... Haberi Görüntüle

TRUMP'IN NETANYAHU İLE GÖRÜŞMESİNE KARŞI

Mckenzie Manns ve Anthony Cheatham adlı Amerikalı göstericiler de Biden ve Trump'ın, Netanyahu ile görüşmemesi gerektiğini belirterek, Amerikalı siyasetçilerin, bir "savaş suçlusu" olan Netanyahu ile görüşmesine karşı olduklarını söyledi. 

Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı Kongre binasına yaklaştırılmayan göstericilerin gün boyunca Beyaz Saray ile Kongre binası arasındaki ana arterlerde protestolarını sürdürdü. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading