İhmalkarlık ölüm getirmişti! İzmir'de iki kişinin öldüğü elektrik faciasında yeni gelişme!

İhmalkarlık ölüm getirmişti! İzmir'de iki kişinin öldüğü elektrik faciasında yeni gelişme!

İzmir'de iki kişinin elektrik akımına kapılarak ölmesiyle ilgili olayda yeni bir gelişme yaşandı. İhmalkarlığın ölüm getirdiği soruşturmada daha önce 14 kişi tutuklanmıştı. 14 kişi dışında gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Gündem

20.07.2024, 18:39

İzmir'de sağanak yağış sırasında elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden iki kişiyle ilgili yürütülen soruşturmada dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Gözaltına alınan üç şüpheli, mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Daha önce 14 kişi tutuklanmıştı.

15 Ekim'de İstanbul'da İETT otobüsler çalışmıyor mu? Otobüsler neden gelmiyor? ÖHO neden çalışmıyor? 15 Ekim'de İstanbul'da İETT otobüsler çalışmıyor mu? Otobüsler neden gelmiyor?... Haberi Görüntüle

BİLİRKİŞİ RAPORU ÇIKTI 

İki kişinin ölümüyle ilgili sonuçlanan olaya ilşkin ön rapor da ortaya çıktı. Bilirkişi incelemesine ilişkin teknik ayrıntıların yer aldığı raporda, bir besleme devresine ait kablonun yağmur tahliye mazgalı altına sıkıştığı ve yalıtımının zedelendiği, ölümlere bu bölümdeki faz toprak arızasının neden olduğu belirtildi.

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bizim siyaset anlayışımızda yol medeniyettir Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bizim siyaset anlayışımızda yol medeniyettir Haberi Görüntüle

60-80 CM OLMASI GEREKEN DERİNLİK 15 CM ÇIKTI 

Besleme devrelerine ait kabloların zeminden 36 ila 45 santimetre derinlikte olduğu, temasın olduğu noktada ise bu derinliğin 15 santimetreye kadar gerilediği neredeyse mazgalın kalınlığıyla aynı seviyeye geldiğinin açıklandığı raporda, ilgili yönetmeliğe göre ise bu derinliğin normalde 60 ila 80 santimetre olması gerektiğine vurgu yapıldı.

Sur canisi Semih Çelik'in annesinden dikkat çeken ifade: Manken gibi kızlar toprak oldu! Sur canisi Semih Çelik'in annesinden dikkat çeken ifade: Manken gibi... Haberi Görüntüle

SORUN UZUN YILLARDIR DEVAM EDİYORDU 

Yürütülen soruşturma çerçevesinde 29 kişi için gözaltı kararı verildi. Olayda sorumluluğu olduğu belirtilen kurumlar, birbirlerini suçlarken bölge esnafı ise sorunun uzun yıllardır devam ettiğini ve olay olduktan sonra bir anda ekiplerin "sihirli değnek" ile durumu çözüme ulaştırdıklarını belirtti. 

Bakanlık son noktayı koydu! Alkollü mekanlar için yeni düzenleme başlıyor: 6 Ay içinde yürülüğe girecek... Neler değişiyor? Bakanlık son noktayı koydu! Alkollü mekanlar için yeni düzenleme başlıyor:... Haberi Görüntüle

ELEKTRİK KABLOSU GÖRÜLDÜ

Google haritalarda 3 ay önce, yani Nisan 2024'te kayda geçen fotoğraflarda 2 kişinin hayatını kaybettiği noktadaki mazgalın bitişiğinde elektrik kablosunun açıkta durduğu görüldü. Bu da cinayet gibi ihmalin göz göre göre geldiğini gözler önüne serdi. Vatandaşlar sosyal medyada paylaşılan Google haritalar fotoğraflarının altına yaptıkları yorumlarla yaşanan olaya tepki gösterdi. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

2

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading