IKBY Başbakanı Barzani'den Türkiye'nin sınır ötesi operasyonlarına destek: 'PKK’nın varlığı bu savaşın nedenidir'

IKBY Başbakanı Barzani'den Türkiye'nin sınır ötesi operasyonlarına destek: 'PKK’nın varlığı bu savaşın nedenidir'

IKBY Başbakanı Barzani, Türkiye'nin sınır ötesi operasyonlarına destek vererek, terör örgütü PKK'nın varlığının savaş nedeni olduğunu, Türkiye'nin de bu örgüte karşı mücadele ettiğini söyledi.

Dünya

20.10.2024, 00:28

Erbil merkezli K24 televizyon kanalına açıklamalarda bulunan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Mesrur Barzani, Türkiye'nin terör örgütü PKK'ya yönelik mücadelesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Barzani, Türkiye'nin kendileriyle değil teröristlerle mücadele ettiğine dikkat çekerek "Türkiye, PKK’ya karşı savaşıyor, bize karşı değil. PKK’nın varlığı bu savaşın nedenidir." dedi. PKK'nın Kürtlük davası gütmediğini dile getiren Barzani, "PKK, Kürtlük iddiasında bulunuyorsa bu savaşı sona erdirsin." ifadesini kullandı.

IKBY'nin bölgedeki iktidarının PKK tarafından tanınmadığını belirten Barzani,  terör örgütünün buradaki halkın köyüne ve tarlasına gitmesine izin vermediğini dile getirdi.

Enkaz altından dünyaya mesaj! İsrail’in saldırılarında bir aile daha enkaz altında: Umutlar giderek azalıyor Enkaz altından dünyaya mesaj! İsrail’in saldırılarında bir aile daha enkaz... Haberi Görüntüle

"PKK, HARAÇ TOPLUYOR, GENÇLERİMİZİ KAÇIRIYOR"

Barzani, PKK'nın kendini oraların hakimi olarak gördüğünü vurgulayan IKBY Başbakanı, terör örgütünün Kürt halkından haraç topladığını ve gençleri kaçırdığını söyledi. IKBY hükümetinin çatışmaların daha fazla içeri girmesini önlediklerini söyleyen Barzani, "PKK’ya kalsa savaşı Duhok, Zaho ve diğer şehirlerimize taşırdı. Peşmerge PKK’nın daha fazla gelmemesi için bir hat oluşturdu. Şu an da yüzlerce köyümüze savaş devam ettiği için hizmet götürülemiyor. PKK hiçbir şekilde bize kulak asmıyor." şeklinde konuştu.

Rusya'da terör saldırısı şüphesi: Meydana gelen şiddetli patlamada ölen ve yaralananlar var Rusya'da terör saldırısı şüphesi: Meydana gelen şiddetli patlamada ölen ve... Haberi Görüntüle

ERDOĞAN'LA GÖRÜŞMÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, nisan ayında IKBY Başkanı Neçirvan Barzani, IKBY Başbakanı Mesrur Barzani ve beraberlerindeki heyetle Erbil’de görüşmüştü. bBlgesel ve küresel meseleler ile terörle mücadele konuları ele alındığı görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Irak’ın her geçen gün şiddetten uzaklaştığını görmenin memnuniyet verici olduğunu, PKK meselesinin artık gündemden çıkartılmasının vaktinin geldiğini, Türkiye’nin terörle mücadelede ortaya konan birlikteliğe önem verdiğini ve bunu ileri seviyeye taşıma kararlılığının bulunduğunu ifade etmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading