Yandex Metrica

İkinci el otomobilde 6 ay-6 bin km şartı kalkıyor mu?

İkinci el otomobilde 6 ay-6 bin km şartı kalkıyor mu?

İkinci el otomobil piyasasında adeta yaprak kımıldamıyor. Kovid-19 salgını sonrası orantısız şekilde artan araç fiyatlarını dengelemek için hayata geçiriken 6 ay ve 6 bin km şartı ikinci elde satışları dengelemişti. Son aylarda özellikle bayiler bu yasağın kaldırılmasını talep ediyordu. Peki ikinci el otomobilde 6 ay-6 bin km şartı kalkıyor mu? Ticaret Bakanlığı'nın markaların veya distribütörlerin kendilerine faturaladıkları araçları '6 ay - 6 bin km' şartına uymadan ikinci el olarak satmalarına izin vereceği belirtiliyor.

Gündem

27.07.2024, 09:33

Son zamanlarda araç piyasası büyük bir kriz içinde. İkinci elde fiyatlar düştükçe düşüyor. Sıfır otomobillerde ise yüz binlerce liralık indirime rağmen satışlar istenilen seviyelere gelmedi. Kovid-19 pandemisi ve sonrasında artan enflasyon döneminde fiyat dengesi bozulan otomotiv sektöründe dengelenme bir türlü sağlanamadı. Vatandaşlar araç almaktan çekinirken bayiler ve galeriler ise araç satamadıkları için çeşitli tedbirlerin hayata geçirilmesini talep ediyor.

Hulusi Akar'dan CHP Genel Başkanı Özel'e 100 bin liralık tazminat davası Hulusi Akar'dan CHP Genel Başkanı Özel'e 100 bin liralık tazminat... Haberi Görüntüle

6 AY VE 6 BİN KİLOMETRE ŞARTI KALKACAK MI?

Halihazırda sıfır otomobillerin 6 ay veya 6 bin kilometreden önce ikinci el olarak satılmasını yasaklayan uygulama devam ediyor. Uygulama geçtiğimiz aylarda uzatılmıştı. Ancak markaların veya distribütörlerin kendilerine faturaladıkları araçları '6 ay - 6 bin km' şartına uymadan ikinci el olarak satmalarına Ticaret Bakanlığı tarafından izin verileceği iddia edildi. Bu düzenlemenin otomobil piyasasında bir canlanmaya neden olabileceği belirtiliyor.  Yetkili otomobil bayilerinin özel bir izinle 6 ay 6 bin km kuralından muaf olabileceği iddiası otomotiv dünyasında konuşulmaya başlandı. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading