İklim değişikliği Antarktika'yı etkiliyor: Artan sıcaklıklar bitki örtüsünü değiştirdi

İklim değişikliği Antarktika'yı etkiliyor: Artan sıcaklıklar bitki örtüsünü değiştirdi

İklim krizi mevsim değişikliğini etkilemeye devam ediyor. Antarktika bölgesi, artan sıcaklıklar nedeniyle bitki örütüsünü değiştirmeye başladı.  

Dünya

07.10.2024, 18:56

Bitki örtüsü gün geçtikçe değişen Antarktika hakkında İngiliz bilim insanlarının yaptığı bir araştırmaya göre, son 40 yılda Antarktika Yarımadası'ndaki bitki örtüsü gözle görülür şekilde genişlediği açıklandı. 1986 yılında bir kilometrekareden daha az bir alanı kaplayan bitkiler, 2021'de 12 kilometrekareye kadar alana yayıldı.

BORAN Balkan rüzgarı alacak! Milli obüsler o ülkenin envanterine giriyor BORAN Balkan rüzgarı alacak! Milli obüsler o ülkenin envanterine giriyor Haberi Görüntüle

BUZUL BÖLGELER YEŞİLLENİYOR

Yeryüzünün en soğuk kıtası olan Antarktika, küresel ısınmanın etkileriyle karşı karşıya kaldı. İklim değişikliği sonucu artan sıcaklıklar, kıtanın bitki örtüsünde önemli değişikliklere yol açtı.  Uzmanlar, bu bölgedeki yeşillenmenin hızla arttığını belirtti. İngiliz bilim insanlarının "Nature Geoscience" dergisinde yayımlanan araştırmasına göre, son 40 yılda Antarktika'daki bitki örtüsü ciddi bir değişikliğe doğru yol aldı.

Jetler Çin uçak gemisinden böyle havalandı: Dünya bir kez daha nefesini tuttu Jetler Çin uçak gemisinden böyle havalandı: Dünya bir kez daha... Haberi Görüntüle

GÜN GEÇTİKÇE İLERLİYOR 

Uydu görüntülerinden yola çıkılan bu çalışma, 1986 yılında Antarktika Yarımadası'ndaki bitki örtüsünün bir kilometrekareden daha az alanı kapladığı görülüyor.  Çalışmanın 2021'de yapılan araştırmasına göre bu alanın 12 kilometrekareye ulaştığını açığa çıkardı.

Araştırmacılar yaptıkları çalışma verilerine dayanarak, küresel ısınmanın bu bölgede bitki örtüsünün yayılmasına katkıda bulunduğunu söyledi. Önümüzdeki yıllarda Antarktika’nın daha da yeşilleneceğini tahmin ediyor.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Tolga Çolak

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading