İletişim Başkanı Altun'dan 27 Mayıs mesajı: 'Tüm darbeciler dış güçlerin işbirlikçisi konumundadır'

İletişim Başkanı Altun'dan 27 Mayıs mesajı: 'Tüm darbeciler dış güçlerin işbirlikçisi konumundadır'

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, darbelerin dar bir imtiyazlı siyasal elitin elinde iktidarın kalmasını temin etmeye dönük bir toplumsal müdahale ve mühendislik girişimi olduğunun altını çizerek darbelerin Türkiye siyasi hayatı boyunca dış güçlerin sömürü siyasetine zemin hazırlayan bir girişim olduğunu da ifade etti. 

Gündem

28.05.2024, 00:00

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Ankara Kültür Sanat ve Medeniyet Derneğince Ankara Sanat Galerisi ve Müzayedecilik Evi'nde düzenlenen "Türkiye'de Darbeler" sergisi açılışında konuştu. Darbelerin Türk siyasi hayatının acı bir gerçeği olduğunu söyleyen Altun, demokrasi dışı bu eylemlerin 27 Mayıs'tan bugüne Türkiye siyasi hayatına derin acılar bıraktığını, toplumsal, gündelik hayata çok olumsuz etkilerinin olduğunu vurguladı. İmtiyazlı elitlerin darbeleri bir ymntem olarak kullandığını belirten İletişim Başkanı Altun, bu kesimin kensini vatandaşın efendisi olduğunu ifade etti. İktidarın dar bir kesimin kontrolünde kalmasını isteyenlerin dış güçlerin sömürü siyasetine hizmet ettiğini vurgulayan Altun, bunun toplumu dizayn etmeye yönelik girişimler olduğunun ltını çizdi.

Yarın 22 Ekim okullar tatil mi? 22 Ekim'de hangi illerde okullara kar tatili var? Yarın 22 Ekim okullar tatil mi? 22 Ekim'de hangi illerde... Haberi Görüntüle

"TÜM DARBELER DIŞ GÜÇLERİN YÖNLENDİRMESİYLE GERÇEKLEŞTİ"

Altun, 27 Mayıs'tan 15 Temmuz'a kadar tüm darbelerin ve darbe girişimlerinin dış güçlerin yönlendirmesiyle meydana geldiğine dikkat çekerek bu yönüyle Türkiye'de darbe mekanizmasını işletenlerin, darbeyi hayata geçiren sivil, askeri bürokrasinin esas itibarıyla bu dış güçlerin işbirlikçisi konumunda olduğunu söyledi. 27 Mayıs darbesinin darbeciler açısından başarılı bir darbe olduğunu belirten Altun şunları söyledi: "Neden? Çünkü 27 Mayıs ile sivil iktidar yerinden edilmiş ve 10 yıl boyunca iktidarda kalmış ve ülkeye hizmet etmiş sivil siyasetten beslenen aktörler cezalandırılmıştır. Dahası yine 27 Mayıs sonrasında bu darbe aygıtını, vesayet mekanizmasını meşrulaştıracak kurumsal düzenlemeler yapılmış, Anayasa buna uygun biçimde şekillendirilmiş ve uzun vadede Türkiye siyasi hayatı bir güzergahın içine sokulmaya çalışılmıştır. Bu güzergah tam bağımlılığın olduğu bir güzergahtır. Türkiye'nin kendi ad ve hesabına siyaset üretmediği, dar bir elit grup tarafından yönetilen ve Batı'ya hesap veren, Batı'nın Türkiye'nin önüne koyduğu reçeteleri uygulayan bir ülke... Bu anlamda baktığımızda 27 Mayıs'ta girilen yola daha sonraki darbelerde de devam edilmiştir."

Nihon Hidankyo kimdir? Nihon Hidankyo kuruluşunun amacı nedir? Nihon Hidankyo kimdir? Nihon Hidankyo kuruluşunun amacı nedir? Haberi Görüntüle

"DARBELER YETER SÖZ MİLLETİNDİR DEDİRTMEEM GİRİŞİMLERİDİR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Yassıada'da yaptığı konuşmaya da değinen Fahrettin Altun, o konuşmanın tam anlamıyla bir demokrasi dersi olduğunu belirtti. Altun sözlerini şöyle sürdürdü: "Darbeler 'yeter söz milletindir' dedirtmeme girişimleridir. Bu girişimler, yine milletin iradesiyle ve yine gerçekten milletin içinden çıkmış gerçek siyasetçilerle bozulmuştur. 2002 sonrasında darbe dinamiğinin Türkiye'de nasıl ciddi anlamda zarar gördüğünü en somut şekilde ilk olarak 27 Nisan e-muhtırasında gördük. Çok daha güçlü bir şekilde de 15 Temmuz 2016 tarihinde gördük. Milli iradenin temsilcisi olan siyasetçilerin gerçekten güçlü bir şekilde yumruğunu masaya vurduğunda ve darbecilere hiçbir surette yüz vermediğinde, onları nasıl tepelediğini bütün herkese gösterdiğinde, sonucun demokrasi lehine nasıl şekillendiği herkes tarafından görüldü. Yine 15 Temmuz'da, milletin basireti, müdahalesi ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğiyle nasıl darbe mekaniğinin ortadan kaldırıldığını, nasıl uluslararası destekli bir darbe girişiminin bertaraf edildiğini milletçe gördük. 2002'den bu yana Türkiye'de yaşananlar, Türkiye'de demokratik alanın genişleme, vesayetin tasfiye edilme sürecidir. Bu, muhalefetin de esas itibarıyla artık sadece demokratik siyasetten medet umması gerektiğini gördüğü bir süreçtir de. Bu yönüyle baktığımızda Türkiye demokrasinin bir kazanımıdır."

Survivor Hasan'ın eşi Tatiana Ruichiana kimdir? Tatiana Ruichiana nereli, Müslüman mı? Survivor Hasan'ın eşi Tatiana Ruichiana kimdir? Tatiana Ruichiana nereli, Müslüman... Haberi Görüntüle

"BU ACILARI UNUTMAYALIM"

Açtıkları sergiyle darbelerin gerçek yüzünü göstermek istediklerini vurgulayan Altun, "27 Mayıs'ta bu acıları hatırlayalım, aynı zamanda ders alalım istedik. Bu acıları, bu Türkiye siyasi tarihinin kara lekelerini normalleştirmeye çalışanlara inat, hatta güzellemeye çalışanlara inat, bu darbe girişimlerinin ne kadar karanlık girişimler olduğunu göstermeye çalıştık. Bu darbe girişimlerinin toplumsal, ekonomik, siyasi maliyetlerini göstermeye gayret sarf ettik." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading