İlk 9 ayda 3 büyük Avrupa ülkesinde zirvede yer aldı! Otomotiv alanında yeni bir ivme..

İlk 9 ayda 3 büyük Avrupa ülkesinde zirvede yer aldı! Otomotiv alanında yeni bir ivme..

Otomotiv alanında yapmış olduğu yatırımlarla ön plana çıkan dünyanın sayılı şirketleri arasında kendisine yer bulan Stellantis yıl başından bu yına sektördeki iyi ivmesini sürdürmeyi başardı.   

Gündem

16.10.2024, 17:07

Otomotiv sektörünün her alınana çeşitli yatırımlar yapan, dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Stellantis, yıl başından beri performans ivmesini 3’üncü çeyrekte de devam ettirdi. Stellantis, yakalamış olduğu bu iyi ivme ile beraber 2024 yılının 3’üncü çeyreğini Avrupa’da 2'inci sırada kendisine yer buldu. Şirket, bu kısa dönem içerisinde yaklaşık yüzde 17,6 pazar payı ile kapatmayı başardı.

İyi ivmesini başka ülkelerede sıçratmayı başaran şirket, hem Eylül ayından hem yılbaşından bu yana Fransa, İtalya ve Portekiz‘de zirveden yer aldı. Şirket, Avusturya, Almanya ve Polonya pazarlarında ise 9 aydır istikrarlı bir büyüme gerçekleştiriyor.

Stellantis Pro One ise hafif ticari araç pazar liderliğini yüzde 29’un üzerinde pay ve yüzde 1’lik hacim artışı devam ettirdi. Stellantis, Düşük Emisyonlu Araç (LEV) pazarında da dikkat çekti. Şirket, batarya elektrikli araç pazarında Fransa ve Birleşik Krallık’ta büyürerek artış satışlarını artırıyor.

Otomotiv ve mobilite dünyasının sayılı şirketlerinden Stellantis, yılın 3’üncü çeyreğine ilişkin verilerini duyurdu. Avrupa pazarında yaşanan olumuz gelişmelere rağmen kendisini güçlü kılan ve uzun dönemli stratejisini bağlı kalmayı sürdüren Stellantis, iyi ivmesini devam ettirdi.

Sektörde son aylarda satış haznesinde düşüş göstermesine nazaran iddialı markalar ile yarışan şirket, ülkelerde buna rağmen güçlü performasıyla öne çıktı. Bu Stellantis, güçlüklere karşı ortaya koyduğu iradeyi bizlere gösteriyor. Bu kapsamda Stellantis, eylül ayıyla birlikte yılın üçüncü çeyreğini AB29 pazarlarında yüzde 17,6 pazar payı ile kapattı ve Avrupa sıralamasında ikincilik koltuğunu kimseye kaptırmadı.

Bu dönem içerisinde özellikle Dodge ve Jeep® markaları iyi performansıyla dikkatleri üzerine çekti. Bu markanın satışlara performanslar sonrası geçtiğimiz yıla nazaran satışı artış gösterdi.. Şirket, eylül ayında ve yılın başından bu yana Fransa, İtalya ve Portekiz’de zirvede konumlandı. Stellantis, Fransa’da yüzde 30 ve İtalya’da yüzde 31’in üzerinde pazar payına sahipken, her iki pazarda binek otomobilde ilk 10 sırada 5 modele sahip olmasıyla dikkat çekti.

Şirketin en çok satış yapan modelleri şunlar olarak kaydedildi; Fransa’da PEUGEOT 208, 308, 2008, 3008 ve Citroën C3 en çok satan modeller arasında yer alırken, İtalya’da ise Fiat Panda, Lancia Ypsilon, Citroën C3, PEUGEOT 208 ve en çok satan SUV unvanını elinde bulunduran Jeep Avenger öne çıktı. 

Almanya'da satışlar yüzde 9 ile artış gösterirken, bazı markalar diğer yıllara nazaran çift haneli büyüme kaydetti ve pazar payını yüzde 14’e yakınlaştırdı. Bulgaristan, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, İrlanda, Romanya ve Slovenya olmak üzere önemli oranda satış gerçekleşti. Stellantis Pro One ise batarya elektrikli araç segmentindeki büyümenin dışında, yüzde 29’un üzerinde pazar payı ve yıllık yüzde 1’lik bir hacim artışı göstererek araç pazarında zirvede konum aldı. Almanya'daki büyüme pazar payındaki 4 puanlık artış ve satışlardaki yüzde 45'lik satışla öne çıktı.Satışlar ayrıca Hollanda (+ yüzde 21), İspanya (+ yüzde 20) ve Portekiz’de de (+ yüzde 7) artmayı sürdürdü.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Bersan Taskaya

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading