İlk kez konuştu! Yenidoğan çetesini çökerten savcı Engin: Devlet bir görev vermişse en iyisini yaparım!

İlk kez konuştu! Yenidoğan çetesini çökerten savcı Engin: Devlet bir görev vermişse en iyisini yaparım!

İstanbul birçok bebeğin canına mal olan "yenidoğan çetesi'ni çökerterek büyük bir başarıya imza atan Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin ilk kez açıklamalarda bulundu. Bu zorlu süreçte ölümü göze aldığını vurgulayan Engin, bunun gibi çok sayıda operasyon yaptıklarını söyledi. Devletin verdiği görev yetkisince kimseden korkmayacağını ve ektilenmeyeceğini aktardı.  

Genel

23.10.2024, 14:43

İstanbul'da binlerce bebeğin ölümüne neden olarak yürekleri burkan 'Yenidoğan Çetesi' olayı gündemi sarsmıştı. Birçok Özel Hastanede binlerce anne, babanın acı yaşamasına sebep olan olayı Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin gün yüzüne çıkarmıştı. Çetenin lideri olarak bilinen Mustafa Kemal Zengin, Savcı Engin'i makamında ziyaret sırasında kendisi ile fotoğraf çekip, tehdit etmişti. Bu durumda etkilenmeyen Savcı Engin ise Zengin tutuklanması esnasında onunla aynı karede yer alarak hafızalarda önemli bir yer edinmişti.

 

Chery'den ilk uçan araba! Türkiye'de satışı yapılacak mı? Chery'den ilk uçan araba! Türkiye'de satışı yapılacak mı? Haberi Görüntüle

AİLELERDEN DESTEK MESAJLARI YAĞIYOR

Yaşanan gelişmelerin ardından mağdur aileler, Savcı Engin'i mesaj yağmuruna tuttular. Savcı Engin'e destek veren ailelerden sayısız teşekkür mesajı atıldı. Savcı Engin'e minnettar olduklarını aktaran aileler, bu sayede adeletin yerini bulduğunu ifade etti.

MEB'den 'kış saati' uygulamasıyla ilgili valililklere yetki: Tüm tedbirler alınsın! MEB'den 'kış saati' uygulamasıyla ilgili valililklere yetki: Tüm tedbirler alınsın! Haberi Görüntüle

"AİLELERİN GÜZEL DİLEKLERİ BENİM İÇİN EN BÜYÜK ONUR"

Bu olay sonrası ilk kez konuşan Savcı Engin, "Ailelerin güzel dilekleri benim için en büyük onur. Kurt kapanına girerek kucağımıza düşen suçlular, Türk adaletinin elindedir. 2 bin 400 yıllık Türk devlet geleneğine kafa tutanlar pişman olacak. Bizimle hiç tanışmamış olmayı dileyecekler. Bana destek sunanlar ve sunmayanlar daima hafızamda olacaktır" dedi.

Ünlülerin şifacısı olarak biliniyordu! Bostan Baba'nın organik bostanı uyuşturucu tarlası çıktı! Ünlülerin şifacısı olarak biliniyordu! Bostan Baba'nın organik bostanı uyuşturucu tarlası... Haberi Görüntüle

"DURMADAN GÖREVİMİZE DEVAM EDECEĞİZ"

Yeni Asır gazetesine açıklamalarda bulunan Savcı Engin, görevini yerine getirdiğini ifade ederek, "Bunun gibi birçok büyük operasyona imza attık. Ancak bu medyaya düştüğü için gündem oldu. Ben kimseden korkmadan görevini yapan bir Cumhuriyetin Savcısıyım. Makamlar, unvanlar önemli değil. Devlet bir görev vermişse en iyisini yaparım. Kimseden etkilenmeden, kimseden korkmadan, ölmeyi göze alarak bu Cumhuriyet Savcısı üniformasını giyiyorum. Bugün nasıl bir çeteyi çökerttiysek, yine aynı şekilde durmadan görevimize devam edeceğiz"  dedi.

Fransızlar eğitimde Türkiye dedi! En iyi 5 üniversite şehrini Fransız basını övgülerle sıraladı Fransızlar eğitimde Türkiye dedi! En iyi 5 üniversite şehrini Fransız... Haberi Görüntüle

SAVCI ENGİN SON DÖNEMDE ADINDAN SÖZ ETTİRDİ

Almanya’da doğup eğitimini Türkiye’de tamamlayan Savcı Engin, hukuk fakültesinden mezun olduktan sonra kariyerine adım attı. Uzun yıllar Manisa Saruhanlı’da görev yaptıktan sonra Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı’na atandı. Son dönemlerde yürüttüğü etkileyici soruşturmalarla dikkat çeken Engin, özellikle "Yenidoğan Çetesi" olarak bilinen organize suç örgütüne yönelik gerçekleştirdiği başarılı operasyonla Türkiye genelinde geniş bir yankı uyandırdı.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Bersan Taskaya

TRHaber.com - Genel


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading