Yandex Metrica

Sitede Ara

İlk sigorta tarihinizi hemen kontrol edin! Erken emeklilikte şartlar değişti! Yaş gün taplosu ve prim gün sayısına güncelleme!

İlk sigorta tarihinizi hemen kontrol edin! Erken emeklilikte şartlar değişti! Yaş gün taplosu ve prim gün sayısına güncelleme!

SSK ve Bağ-Kur'lu vatandaşların erken emeklilik hayallerine sayılı günler kaldı. Emekli olmak isteyen vatandaşlar için emeklilik tablosunda prim gün sayıları ve yaş düzenlemesine ilişkin yeni düzenlemeler gelebilir. İlk sigorta girişlerinin önemli olduğu emeklilik düzenlemesinde yeni yeni şartlar sunulabilir. 

Ekonomi

24.06.2024, 17:19

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) emeklilik şartlarıyla ilgili detayları paylaştı. Buna göre 10 yıl emeklilik süresi bulunan kişiler için istisnai durumlar yaşanıyor. Erken emekli olmanın yolu bu istisnai durumlara göre değişiklik gösteriyor.

SGK tarafından belirlenen emeklilik şartları yaş ve prim gün sayılarına göre değişim gösteriyor. 16 milyon emekli vatandaşın yanı sıra EYT düzenlemesi kapsamında emekli olan 1 milyondan fazla vatandaş yaş ve prim şartlarını sağlayarak emekliliklerine kavuştu.

Emekliye katmerli müjde! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ek ödeme talimatı geldi: 10 bin TL hesaplara yatacak Emekliye katmerli müjde! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ek ödeme talimatı geldi: 10... Haberi Görüntüle

EMEKLİ OLMAK İSTEYENE YENİ FIRSATLAR

Erken emekli olmak isteyen vatandaşlar da yaş sınırı büyük önem arz ediyor. Yaştan emeklilik imkanı sağlayan vatandaşlar da ilk sigortalılık tarihleri göz önünde bulundurularak erken emeklilikte yeni bir fırsat sunuluyor.

O ilimizden petrol müjdesi geldi: Tarihi belgeler keşfe ışık tutacak! O ilimizden petrol müjdesi geldi: Tarihi belgeler keşfe ışık tutacak! Haberi Görüntüle

YAŞ SINIRI VE PRİM GÜN SAYILARINA DİKKAT

3600 gün prim ödemesi yapılan ve yaş sınırını karşılayan vatandaşların faydalanacağı haktan, yeterli prim gün sayısı ve prim günü yetmeyenler faydalanamayacak. Ancak 15 yıl sigortalılık süresinin yanı sıra yaş kriteri de göz önünde bulundurulmaktadır. 

8 Eylül 1999 tarihinde ve 30 Nisan 2008 tarihleri arasında sigortalı olan vatandaşlar için prim gün sayıları 4 500 gün yaklaşık 12.5 yıl prim ödeme zorunluluğu bulunuyor. Kadınlar için emeklilik yaşı 58 olurken, erkekler için ise bu oran 60 yaş oluyor.

 

Habere Tepki Ver

3

1

0

1

0

0

0

1

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Ekonomi


Loading