İlkay Gündoğan, Alman dergisine röportaj: 'Tüm aile Galatasaraylı, nevresim takımlarım vardı'

İlkay Gündoğan, Alman dergisine röportaj: 'Tüm aile Galatasaraylı, nevresim takımlarım vardı'

Almanya Milli Takımı'nın kaptanı İlkay Gündoğan, "Annem hariç tüm aile Galatasaray taraftarıydı. Annem Fenerbahçe taraftarıydı ve bu nedenle evde zor zamanlar geçirdi. Galatasaray nevresimlerim de vardı." dedi.

Spor

07.06.2024, 10:31

Alman Spiegel dergisine röportaj veren Almanya Milli Takımı'nın Türk futbolcusu İlkay Gündoğan, kendisine sorulan soruları içtenlikle cevapladı.

Alman Milli Takımı'nın formasını giymenin kendisi için hayal olduğunu söyleyen İlkay,  "Bugün evimizdeki Avrupa Şampiyonası'nda takıma liderlik yapıyorum. Bu beni çok gururlandırıyor." dedi. Almanya'nın mevcut halde sağa kaydığı ve böyle bir ülkede Türk kökenli biri olarak kaptanlık yapmanın neler hissettirdiğiyle ilgili sorulan soruyu cevaplayan yıldız futbolcu, "Göçmen kökenli olduğum için kaptan olmadım. Birinin diğeriyle hiçbir ilgisi yok. Bu, takım arkadaşlarımın ve teknik direktörün beni nasıl gördüğüyle ilgili. Takımınız sizi açık, dürüst ve iyi biri olarak görür ve kabul ederse kaptan olursunuz. Bu kökenimle değil, insani olarak neyi temsil ettiğimle ilgili." ifadelerini kullandı.

Almanya'da farklı etnik unsurların bu ülkenin gerçekliğini yansıttığını belirten İlkay, kendisi gibi insanlara yönetim pozisyonlarında ihtiyaç duyulduğunu söyledi. İlkay, "Belki farklı görünüyoruz ancak biz de Alman'ız. Bir rol model olabileceğimi biliyorum. Ama bunu çok fazla vurgulamak istemiyorum." dedi. İlkay Gündoğan, Almanya Milli Takımı'yla ilk anısının ne olduğuna yönelik sorulan soruya da cevap verdi. İlk anısının Oliver Bierhoff'un 1966 Avrupa Futbol Şampiyonası finalinde Çekya'ya attığı altın gol olduğunu ve o sırada 5 yaşında oldupunu söyleyen Gündoğan, "O zamanlar 5 yaşındaydım ve Türk Milli Takımı'nın olduğu gibi bir Almanya formam da vardı. Büyük turnuvalarda her zaman iki takımı da izledim. Ama beni en çok etkileyen 2006'da evimizdeki Dünya Kupası oldu." dedi.

Yunan ekibi PAOK'tan Galatasaray maçı öncesi tepki çeken paylaşım Yunan ekibi PAOK'tan Galatasaray maçı öncesi tepki çeken paylaşım Haberi Görüntüle

"TÜM AİLEM GALATASARAYLI"

Ailesiyle birlikte kendisinin de Galatasaraylı olduğunu söyleyen İlkay, annesinin istisna olduğunu ifade etti. İlkay, "Annem hariç tüm aile Galatasaray taraftarıydı. Annem Fenerbahçe taraftarıydı ve bu nedenle evde zor zamanlar geçirdi. Galatasaray nevresimlerim de vardı." bilgisini paylaştı. Çocukluğunda Hamit-Halil Altıntop kardeşleri idol olarak gördüğünü söyleyen Barcelonalı futbolcu, kendini onlara yakın hisettiğini belirtti. İlkay, "Onlar da benim gibi Gelsenkirchen'den geliyordu ve Türk ebeveynleri vardı. Bana benziyorlardı ve Bundesliga'da çok başarılıydılar." şeklinde konuştu.

Hiç Alman Milli Takımı'na ait olmadığı hissini duyup duymadığına ilişkin soruyu da cevaplayan İlkay Gündoğan, "Oyunuma yönelik eleştirileri, bazı insanların beni orada istemediği şeklinde algıladığım anlar oldu. Bu özellikle acı vericiydi. Ancak bir noktada durumun her zaman böyle olmadığını, sadece zaman zaman kötü bir oyun oynadığımı da fark ettim." dedi.

Cengiz Ünder'le açıkça alay etti! Stüdyodakiler gülme krizine girdi: Ah, ayağım kırıldı! Penaltı ver hocam Cengiz Ünder'le açıkça alay etti! Stüdyodakiler gülme krizine girdi: Ah,... Haberi Görüntüle

IRKÇI ANKET YAPILMIŞTI

Almanya'da bir spor programında yapılan ankette her beş kişiden biri Almanya Milli Futbol Takımı'nda daha fazla "beyaz oyuncu" görmek istediklerini ve katılımcıların yüzde 17'si de milli takım kaptanı İlkay Gündoğan'ın Türkiye kökenli olmasının "üzücü" olduğunu belirtmişti. Bu ankete başta teknik direktör Julian Nagelsmann ve futbolcular tepki göstermişti. Nagelsmann, ırkçı ankete tepkisini "Kamu televizyonunda böyle bir soru sorulmasının bile başlı başına delilik olduğunu düşünüyorum. Şok oldum. Ülkedeki herkes için bir Avrupa Şampiyonası oynuyoruz. Umarım bir daha asla böyle saçma anketler okumak zorunda kalmam." şeklinde eleştirmişti. İlkay Gündoğan daha önce, "Bu dönemde halen bu tür anketler yapıyor ve bunlara bu kadar çok önem veriyor olmamız üzücü." değerlendirmesinde bulunmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading