İmamoğlu'ndan adrese teslim ihale! Önce iptal etti daha sonra üç katına yandaşa verdi

İmamoğlu'ndan adrese teslim ihale! Önce iptal etti daha sonra üç katına yandaşa verdi

İBB'de skandallar birbirini takip ediyor. 2019'da el değiştirdiğinden beri kardolaşmayla, önceki dönemden kalan projelere "çökülmesiyle" ve yandaşlara verilen ihalelerle anılan İmamoğlu'nun İBB'si kısa zamanda Türkiye'nin en borçlu belediyelerinden biri haline geldi. Seçmeni çantada keklik görerek hizmet etmek yerine yandaşlarını zengin etmeyi önceleyen İBB yönetimi, yakın zamanda bir skandala daha imza attı. Kirazlı-Halkalı Üniversite Metrosu için nisan ayında yapılan ihale önce iptal edildi daha sonra yandaşa 3 katına verildi.

Gündem

01.10.2024, 08:55

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Cumhuriyet Halk Partisi'ne geçmesinden itibaren gerek kadrolaşmada gerekse de "yandaş doyurma" hususunda birçok skandal yaşandı. Son skandalın adresi Kirazlı-Halkalı Üniversite Metrosu oldu. Söz konusu metro hattı için İBB Avrupa Yakası Raylı Sistem Müdürlüğü, 5 Nisan 2024 tarihinde ihale gerçekleştirdi. Üstelik ihale, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun her fırsatta eleştirdiği usulle; davet usulüyle yapıldı. İhalede en düşük teklif 8 milyar 313 TL ile Didoray-Akçadağ tarafından verildi. İkinci en düşük teklifin sahibi ise 9 milyar 497 milyon TL ile Aga Enerji-Şenbay Madencilik'ti. Üçüncü sırayı ise 9 milyar 706 milyon TL ile Gülermak şirketi aldı.

Adana Demirspor satılacak mı? Adana Demirspor satış fiyatı nedir? Adana Demirspor satılacak mı? Adana Demirspor satış fiyatı nedir? Haberi Görüntüle

BİRDENBİRE 14 MİLYAR TL ARTTI

Ancak 5 Nisan 2024'te yapılan ihale bir gün sonra; 6 Nisan 2024'te iptal edildi. Aynı ihaleye aylar sonra tekrar çıkıldı ve ne hikmetse ihalenin maliyeti birdenbire 3 kat arttı. Geçtiğimiz günlerde yapılan ihalede daha önce verilen 8 milyon 313 milyon TL'lik tutarın çok çok uzağında bir rakam kabul edildi. Yani 8 milyar 313 milyon TL'lik ihale yaklaşık 22,3 milyon TL'ye çıktı. Yeni ihalede davet edilen firmaların hiçbirisinin metro tecrübesi olmaması ayrıca dikkat çekti. 14 milyar lira artan ihaleyi  22. Dönem CHP İstanbul Milletvekili Ersin Arıoğlu'nun oğlu Başar Arıoğlu'nun şirketi Yapı Merkezi A.Ş isimli firma kazandı. İkinci sırada 22 milyar 600 milyon TL ile Duygu İnşaat, üçüncü sırada ise 22 milyar 650 milyon TL'lik teklifle Dillingham-Makimsan-Yazıcıoğlu şirketi yer aldı.

Türkiye'den ABD'ye GKRY tepkisi: 'Silah ambargosunu kaldırma kararının yeniden uzatılması hassas dengelere zarar verecektir' Türkiye'den ABD'ye GKRY tepkisi: 'Silah ambargosunu kaldırma kararının yeniden uzatılması... Haberi Görüntüle

BORÇLANMA YETKİSİ VERİLMİŞTİ

İBB’nin Nisan ayındaki meclis oturumunda, Kirazlı-Halkalı Üniversite hattı için Başkan İmamoğlu’na meclis kararıyla 250 milyon dolar borçlanma yetkisi verilmişti. Meclise sunulan teklifte şu ifadelere yer verildi: "Yeniden ihaleye çıkarılacak olan bu işin yaklaşık maliyeti 454 milyon 80 bin 774 dolar olduğundan, ‘Kirazlı- Halkalı Üniversite Metro Hattı İnşaat ve Elektromekanik İşleri İkmal İnşaatı İşi’ projesi için ihtiyaç duyulan ilave finansman arada kalan tutar farkı olan 250 milyon 361 bin 766 dolardır." ifadelerine yer verildi. Plan ve Bütçe Komisyonu, görüşünde 2023 yılından bu yana komisyonda bekleyen 250 milyon 361 bin 766 dolar, KDV ve sigorta primi de eklenerek dış borçlanma talebi için İBB Başkanına yetki verilmesini uygun gördü.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

1

1

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading