Yandex Metrica

İmran Han'a verilen hapis cezası askıya alındı: Eski Başbakan hapisten çıkıyor mu?

İmran Han'a verilen hapis cezası askıya alındı: Eski Başbakan hapisten çıkıyor mu?

Pakistan'da İslamabad Yüksek Mahkemesi, eski Başbakan İmran Han ve eşi Büşra Bibi'nin mahkumiyetlerini askıya aldı. Han ve eşi Han'ın başbakanlığı döneminde aldığı hediyelerin ayrıntılarını açıklamadığı ve hediyeleri sattığı gerekçesiyle 14'e yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Dünya

15.04.2024, 20:36

Pakistan basınında çıkan haberlere göre İslamabad Yüksek Mahkemesi, eski Başbakan İmran Han’ın kendisi ve eşi hakkındaki mahkumiyet kararına yaptığı itirazı değerlendirdi. İmran Han ve eşine Han'ın başbakanlığı döneminde aldığı hediyelerin ayrıntılarını açıklamadığı ve hediyeleri sattığı gerekçesiyle 14'er yıl hapis cezası verilmişti. Mahkeme Han ve eşi Büşra Bibi'nin mahkumiyetini askıya aldı. Han hakkında farklı davalardan hapis cezası bulunuyor. Bir sonraki duruşma ise Ramazan Bayramı'ndan sonra olacak. Han, cezaevinde kalmaya devam ederken eşi Büşba Bibi de ev hapsinde kalmaya devam edecek.

NATO savaşa hazırlanıyor: O bölgeye Avrupa'nın en büyük hava üssü kurulacak! NATO savaşa hazırlanıyor: O bölgeye Avrupa'nın en büyük hava üssü... Haberi Görüntüle

HAN'A VERİLEN HAPİS CEZALARI

Pakistan'da eski Başbakan İmran Han'a 3 farklı davadan hapis cezası verildi. 30 Ocak'ta "devlet sırlarını ifşa etmekle" suçlanan ve tutuklu yargılanan eski Başbakan Han ve eski Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi'yi 10'ar yıl, 31 Ocak'ta başbakanlığı döneminde aldığı hediyelerin ayrıntılarını açıklamadığı ve hediyeleri sattığı gerekçesiyle kendisi ve eşine 14'er yıl ve 3 Şubat'ta kendisine ve yine eşine yasa dışı evlilik yaptıkları gerekçesiyle 7'şer yıl hapis cezası verilmişti. 

İmran Han hakkındaki hapis cezalarının 8 Şubat'ta yapılan genel seçimlerin hemen öncesinde verilmesi dikkatleri çekmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading