İngiltere'nin eski Başbakanı Johnson'dan çarpıcı iddia: 'Netanyahu kişisel banyoma dinleme cihazı bıraktı'

İngiltere'nin eski Başbakanı Johnson'dan çarpıcı iddia: 'Netanyahu kişisel banyoma dinleme cihazı bıraktı'

İngiltere'nin eski Başbakanı Boris Johnson, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun kullandığı şahsi banyosunda dinleme cihazı bulunduğunu öne sürdü. Olayın Netanyahu'nun 2017 yılındaki İngiltere ziyaretinde gerçekleştiği aktarıldı.

Dünya

04.10.2024, 00:25

İngiltere'nin eski Başbakanı Boris Johnson, yakın zamanda piyasaya çıkacak anı kitabında siyasi hayatına dair önemli detaylara yer verdi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun İngilytere'ye gerçekleştirdiği resmi ziyarette kendisiyle de görüştüğünü belirten Johnson, o sırada Dışişleri Bakanı olduğunu, Netanyahu'nun bakanlıktaki kişisel banyosunu kullandığını ve ardından banyoda dinleme cihazı bulunduğunu belirtti.

İngiltere'den flaş yaptırım kararı: Rusya'nın hedeflerine darbe! İngiltere'den flaş yaptırım kararı: Rusya'nın hedeflerine darbe! Haberi Görüntüle

BANYOYA BÖCEK BIRAKMIŞ

İngiltere'de 2016-2018 yılları arasında Dışişleri Bakanlığı, 2019-2022 yılları arasında da Başbakanlık görevlerinde bulunan Johnson'ın yakın zamanda bir anı kitabı yayımlanacak. İngiltere basını tarafından bölümler halinde yayımlanan kitapta ilginç detaylar yer alıyor. Bunlardan biri de İsrail Başbakanı Netanyahu'nun 2017 yılındaki İngiltere gezisiyle ilgili. O yıllarda Dışişleri Bakanı olan Johnson, Johnson, Netanyahu'nun ziyaret sırasında İngiltere Dışişleri Bakanlığı’ndaki şahsi banyosunu kullandığını ve güvenlik ekibinin sonradan burada dinleme cihazı bulduğunu açıkladı. Johnson, görüşmeler sırasında Netanyahu'nun izin isteyerek lavaboyu kullanmak istediğini belirtti ve bir süre içeride kaldığını söyledi. Johnson, "Bibi bir süre orada kaldı ve bu bir tesadüf olabilir ya da olmayabilir ama bana bildirilene göre, sonrasında düzenli olarak yapılan böcek taraması sırasında tuvalette bir dinleme cihazı bulunmuş." ifadesini kullandı. Daha fazla detay isteyenlere ise kitabı işaret eden eski Başbakan, "Bilmek istediğiniz her şeyi, kitabın ilgili bölümünde bulabilirsiniz" dedi.

Olaydan sonra İsrail ile konuya ilişkin olarak iletişime geçilip geçilmediği veya bir kınama yapılıp yapılmadığı hakkında bilgi bulunmazken aynı İsrail'in aynı dönemde Beyaz Saray'a dinleme cihazı yerleştirmekle suçlandığı biliniyor. 

2019-2022 yılları arasında başbakanlık yapan Johnson'ın anılarını yayınladığı kitabın 10 Ekim'de İngiltere'de satışa sunulacak. Kitabın adı ise "Unleashed"

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading