Yandex Metrica

Sitede Ara

İnsanlık tarihinin seyrini değiştiren keşif! 3.000 yıllık hazine krize yol açtı!

İnsanlık tarihinin seyrini değiştiren keşif! 3.000 yıllık hazine krize yol açtı!

1955 yılında Sicilya sularının dibinde bulunan 3 bin yıllık hazina İtalya hükümeti ve Sicilya Özerk Bölgesi arasında krize neden oldu. Bir balıkçının ağına takılan hazine mahkemelik olurken, Sicilya halkı heykelin kendi müzelerinde sergileneceğini duyurdu.

Dünya

31.05.2024, 17:03

İtalya'nın Özerk Bölgesi olan Sicilya'da 1955 yılında Akdeniz'in dibinde 3 bin yıllık bir heykel bulundu. Sicilyalı balıkçı Santo Vitale'nin balık tutarken bulduğu heykel, 38 santim etre büyüklüğünde bronz bir heykel olduğu anlaşıldı. 

Balıkçı bulduğu heykeli babasına hediye etti ve bakkal vitrininde dekorasyon olarak kullanmaya başladığı öğrenildi. 

Gizemli zafer planı! Zelenski ABD'li liderlere sunacak Gizemli zafer planı! Zelenski ABD'li liderlere sunacak Haberi Görüntüle

HEYKEL FENİKE UYGUARLIĞINA AİT

Elinde asası, başında sarığı olan sakallı heykel, Tovagliari'nin eline geçti. Heykelin yeni sahibi değerli bir tarihi eser olduğunu anlamasının ardından ise yerel bir tarhçi ile incelemeye başladı. Araştırma sonucunda ise heykelin Fenike deniz tanrısı Melqart'ın olduğu ortaya çıktı. 

MÖ.9 ve 11. Yüzyılları arasındaki döneme ait olduğu tespit edilen eserin, dünyada eşi benzeri bulunmuyor. 

Heykelin denize nasıl düştüğü bilinmemekle birlikte, Sicilya'nın Agrigento eyaleti anıt koruma şefi Pietro Griffo ise İtalya devletinden Melqart'ın heykelini istedi.

İspanya'nın talip olduğu Hürjet Arap ülkesinde! Piramitlerin üzerinde uçacak! Tüm dünya gözünü Türk jetine çevirdi İspanya'nın talip olduğu Hürjet Arap ülkesinde! Piramitlerin üzerinde uçacak! Tüm... Haberi Görüntüle

SİCİLYA VE İTALYA ARASINDA KRİZE YOL AÇTI

Ancak İtalyan hükümetinde yasaya göre tedafüen bulunan heykeller devlete ait sayılıyor. Ancak devlet heykeli bulan kişiye yüzde 25 oranında tazminat ödüyordu. 

Heykelin yeni sahibi Toglivari, heykelin memleketinde sergilenmesini istedi ve 1962'den bu yana süren anlaşmazlık mahkemeye taşındı. Ancak heykel Sicilya'nın Palermo ''Antonio Salinas'' arkeoloji müzesinde

sergilenmeye başlandı. 

Soykırımcı İsrail ordusu kana doymuyor: 'Lübnan'da soykırım yapın' emri verildi Soykırımcı İsrail ordusu kana doymuyor: 'Lübnan'da soykırım yapın' emri verildi Haberi Görüntüle

HEYKEL SİCİLYA'DA SERGİLENECEK

Ancak heykel Sicilya'nın Siciacca kentine yeniden gönderilmesi için çalışılmaya başlandığı, Müze Müdürü Parello ise, "Heykel eve dönecek ve Sciacca'daki bir sanat galerisinde sergilenecek" açıklamasında bulundu. 

Heykelin ise Galleria Fazello denizcilik müzesinde yer alacağı öğrenildi. 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading