Sitede Ara

İnternetinizi onaralım dolandırıcılığı! Arıza için evinize gelmek istiyorlar, kabul ederseniz hayatınızı karartabilirler (ÖZEL HABER)

İnternetinizi onaralım dolandırıcılığı! Arıza için evinize gelmek istiyorlar, kabul ederseniz hayatınızı karartabilirler (ÖZEL HABER)

TRHABER - ÖZEL | Dolandırıcılar her geçen gün yeni taktiklerle kurban seçmeye devam ederken, bu sefer de vatandaşın yaşadığı güncel sorunlara anlık bahaneler uydurarak dolandırma girişimlerine bir yenisini daha ekledi. Arayıp eve gelmek istediklerinde ise kabul etmeniz durumunda, ne tür felaketlerle karşı karşıya kalınacağı ise meçhul.

Gündem

17.10.2024, 19:45

TRHABER - ÖZEL | Telefon dolandırıcılığı ile yıllardır vatandaşın kanını emen emek hırsızları bu sefer işi daha ciddi boyutlara taşıdı. Hayati risk boyutuna dahi taşınan dolandırıcılık girişimlerine karşı ise dikkatli olunmaması durumunda tuzağa düşen vatandaşların başına türlü türlü felaketler gelebilir. İşte dolandırıcıların yeni tuzağı ve ihbar hattımıza gelen alçak girişim...

İsrail her yeri kan gölüne çevirdi! Bombalardan kaçan Lübna halkına Türkiye kuçak açtı! İsrail her yeri kan gölüne çevirdi! Bombalardan kaçan Lübna halkına... Haberi Görüntüle

İNTERNET ARIZASI OLAN BÖLGELERİ SEÇİYORLAR

Dolandırıcılar bölgesel olarak internet arızası yaşanan bölgeleri yeni hedefi haline getirdi. İnternet hizmetinin belli nedenlerle belirli bir süre sağlanamamasını yani bölgesel bir sorun olması durumlarını dolandırıcılar kendi adlarına fırsata çevirmeye başladı.

Uzaya giden yol Türkiye! NASA, SpaceX, Airbus, ESA; hepsi Antalya'da toplanacak Uzaya giden yol Türkiye! NASA, SpaceX, Airbus, ESA; hepsi Antalya'da... Haberi Görüntüle

BU TUZAĞA DİKKAT: BÖLGESEL ARIZA İÇİN DÜZELDİ YALANI

İnternet sağlayıcı şirketlerin 2-3 hafta gibi hizmet verememesi durumlarında düğmeye basan dolandırıcılar, kişisel olarak ele geçirilmiş olan iletişim bilgileri yoluyla vatandaşlara ulaşıyor. Sabit telefonlardan arayarak internet hizmeti verilememesinden dolayı arıza yada mağduriyet yaşayan vatandaşa ulaşan dolandırıcı planını devreye sokuyor.

Önce internetin bölgesel olarak düzeldiğini aktaran dolandırıcılar daha sonra düzelen internetin kullanıcıya etki etmediğini ve arızanın kontrol edilmesi gerektiğini söylüyor. Teklif onaylandığı durumda ise vatandaşın evine yapılacak ziyaretin boyutlarının ne olacağı ise tamamen meçhul.

Balyozla Atatürk heykeline saldırdı linçten son anda kurtuldu Balyozla Atatürk heykeline saldırdı linçten son anda kurtuldu Haberi Görüntüle

İHBAR HATTIMIZA GELEN DOLANDIRICILIK GİRİŞİMİ

İhbar hattımıza gelen dolandırıcılık girişimine yönelik şikayet şu şekilde;

TRHABER ihbar hattına gelen şikayet

"[16:02, 17.10.2024] 

Bugün beni dolandırıcılar aradı ve dolandırmaya çalıştı.

Olay şöyle oldu...

önce arayıp internetniz için bölgesel arıza vardı giderildi ama size gelmemiş gözüküyo dedi

internet arıza kaydınız bulunuyor.. bizde bu yüzden müsaitseniz evinize gelip onaralım dediler

bende istemedim güvenmedim ve polise de şikayet ettim

evet internette sıkıntı var ama ayın 25ine kadar sürecek bir sıkıntı bu internet hizmeti aldığım yeri arayıp önceden teyit etmiştim.

ama arıza kaydım filan yok. bunlar insanları dolandırmaya çalışıyo

milletin evine girip ne yapacaklar belli bile değil gerçekten çok riskli ve kesinlikle ilgilenilmesi gerekir bence

teşekkürler"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Kabinede değişiklik olacak mı?' sorusuna dikkat çeken yanıt Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Kabinede değişiklik olacak mı?' sorusuna dikkat çeken yanıt Haberi Görüntüle

NE YAPILMASI GEREKİR?

Uzmanların görüşlerine göre, bu tarz bir durumla karşı karşıya kalındığında, ilk yapmanız gereken telefonda onay vermekten kaçınıp, internet hizmeti kullandığınız internet sağlayıcısı şirketini aramak ve durumu aktararak detaylı bilgi almak olacaktır. Akabinde böyle bir hizmet sunuyorlarsa gerekirse onlardan talep etmek, eğer böyle bir hizmet sunmuyorlarsa ve bölgesel arızadan dolayı bir tarih verilip o tarihe kadar arızanın geçmeyeceğini söylüyorlarsa o zaman yaşadığını durumu 112'yi arayarak gerekli mercilere şikayet etmeniz en sağlıklı yol olacaktır.

Habere Tepki Ver

0

0

3

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading