Yandex Metrica

Sitede Ara

İntikam yemini! İsrail'in Yemen'e saldırısı ortalığı yangın yerine çevirdi: Saldırılar peş peşe geliyor

İntikam yemini! İsrail'in Yemen'e saldırısı ortalığı yangın yerine çevirdi: Saldırılar peş peşe geliyor

İsrail'in Yemen'e saldırısı Ortadoğu'yu yangın yerine çevirdi. Peş peşe gelen saldırıların ardından Yemen'de intikam yeminleri edilmeye başlandı. Husiler, İsrail'e balistik füze fırlattı.

Ekonomi

21.07.2024, 16:26

Tüm dünyanın gözleri önünde Gazze'de soykırım yapan İsrail gözünü Yemen'e çevirdi. İşgal ordusu dün emen'in Hudeyde limandaki petrol yüklü tankerleri hedef aldı.  İşte anbean bölgede yaşanan gelişmeler...

14:29

4 milyar dolarlık kaynak! Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek duyurdu: Depremin yaraları sarılıyor 4 milyar dolarlık kaynak! Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek... Haberi Görüntüle

"HUDEYDE LİMANINI TAMAMEN YOK ETMELİYİZ"

İsrail Evimiz Partisi başkanı Avigdor Lieberman, Husilerin saldırısının İsrail'e muazzam ekonomik zarar verdiğini vurgulayarak İsrail'in saldırıya cevabının yeterli olmadığını öne sürdü.

Lieberman açıklamasında “Bugün Hizbullah, Suriye, Lübnan ve Suriye'deki milislere karşı yaşanan istihbarat başarısızlığı, 7 Ekim akşamı Hamas'a karşı yaşanandan daha büyüktür. Bir kerelik darbeyle yetinmemeliyiz, Hudeyde limanını tamamen yok etmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Citi'den çarpıcı Türkiye yorumu: Politika faizi için tahminini açıkladı Citi'den çarpıcı Türkiye yorumu: Politika faizi için tahminini açıkladı Haberi Görüntüle

11:55

Zam pompaya yansıdı! LPG ne kadar oldu? Zam pompaya yansıdı! LPG ne kadar oldu? Haberi Görüntüle

AUSTIN VE GALLTANT GÖRÜŞTÜ

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile telefonda görüştü. Austin, İsrail’in Hudeyde limanına yönelik saldırısına ilişkin, “İsrail'in bu eylemi Husilerin İsrail Devletine yönelik aylardır devam eden saldırılarının ardından geldi” dedi.

Pentagon’dan görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, “Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile 19 Temmuz'da Tel Aviv'de meydana gelen ve bir İsrail vatandaşının ölümüne, diğerlerinin de yaralanmasına yol açan Husi saldırısına İsrail'in verdiği karşılık hakkında görüştü. Bakan Austin İsrail'in bu eyleminin Husilerin İsrail Devletine yönelik aylardır devam eden saldırılarının ardından geldiğini belirtti. Bakan, Amerika Birleşik Devletleri'nin İsrail'in güvenliğine ve İsrail'in meşru müdafaa hakkına olan sarsılmaz bağlılığını bir kez daha teyit etti” denildi.

Dolar kanatlanıp uçtu! Döviz kuru güne nasıl başladı? 27 Ağustos Salı piyasalarda son durum Dolar kanatlanıp uçtu! Döviz kuru güne nasıl başladı? 27 Ağustos... Haberi Görüntüle

10:45

Ev alacaklar dikkat! Resmi açıklama geldi: Düşük faizli konut kredisi haberleri yalan çıktı! Ev alacaklar dikkat! Resmi açıklama geldi: Düşük faizli konut kredisi... Haberi Görüntüle

BIDEN'DAN KATİLE ZİYARET

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD’yi ziyaret edecek. İsrail Başbakanlığı, tarafından yapılan açıklamada, Netanyahu’nun salı günü ABD Başkanı Joe Biden ile bir araya geleceği ifade edildi. Netanyahu’nun çarşamba günü ise ABD Kongresi'nde bir konuşması yapması bekleniyor. Netanyahu’nun yarın sabah saatlerinde ABD'ye hareket edeceği aktarıldı. 

09:40

700 bin mükellef tespit edildi! Kira gelirlerini beyan etmeyenler Maliye'nin radarına takıldı! 700 bin mükellef tespit edildi! Kira gelirlerini beyan etmeyenler Maliye'nin... Haberi Görüntüle

"HUDEYDE LİMANI HALA YANIYOR"

Katil İsrail Devleti resmi X hesabından yaptığı paylaşımda, Yemen'in Hudeyde limanının İsrail hava saldırılarıyla vurulmasının üzerinden 12 saat geçmesine rağmen hala yandığı iddia edildi. İsrail Ordu Radyosu'na göre saldırı limanın içinde ve yakınında bulunan yaklaşık 20 petrol depolama tankını hedef aldı ve limanın mal kabul kabiliyetini tamamen yok etti.

09:20

Altında 50 dolarlık hareket bekleniyor! Yatırımcılar dikkat: İşte 26 Ağustos 2024 altın fiyatları Altında 50 dolarlık hareket bekleniyor! Yatırımcılar dikkat: İşte 26 Ağustos... Haberi Görüntüle

HÜKÜMETTEN KINAMA

Yemen’deki meşru hükümet, İsrail'in Yemen'in batısındaki Hudeyde Limanı'na düzenlediği saldırıyı kınadı.

Yemen’in resmi haber ajansı SABA’nın haberine göre, Suudi Arabistan destekli Aden merkezli Yemen hükümetinden adı açıklanmayan bir yetkili tarafından, İsrail'in Hudeyde Limanı'na saldırısının akabinde yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, “Meşru hükümet, Siyonist rejimin (İsrail) saldırısını ve Yemen topraklarının egemenliğini ihlal etmesini en güçlü ifadelerle kınıyor.” ifadelerine yer verildi.

İsrail’in bu saldırısının tüm uluslararası yasa ve normların açık bir ihlali olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Meşru hükümet, insani krizin derinleşmesi dahil olmak üzere, hava saldırılarından kaynaklanan her türlü sonuçtan tamamen Siyonist rejimi sorumlu tutuyor.” değerlendirmesinde bulunuldu.

09:00

Tarımda yeni dönem: Bitkisel üretimde destekleme modeli hayata geçti Tarımda yeni dönem: Bitkisel üretimde destekleme modeli hayata geçti Haberi Görüntüle

HUSİLER BALİSTİK FÜZE FIRLATTI

İsrail ile Yemen'deki İran destekli Husiler arasındaki karşılıklı saldırılar devam ediyor. İsrail'in dün Yemen'deki liman kenti Hudeyde'ye düzenlediği saldırının ardından Husiler, İsrail'e balistik füze fırlatarak karşılık verdi.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Husiler tarafından Yemen'den fırlatılan bir balistik füzenin Arrow 3 hava savunma sistemi tarafından İsrail hava sahasının dışında imha edildiğini bildirdi. İmha edilen füzenin parçalarının Eilat kentine düştüğü aktarıldı.

08:20

4 milyar dolarlık kaynak! Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek duyurdu: Depremin yaraları sarılıyor 4 milyar dolarlık kaynak! Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek... Haberi Görüntüle

10 FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU

Gazze’deki El-Avde Hastanesinden yapılan yazılı açıklamada, “İsrail savaş uçaklarının Nuseyrat Filistinli Mülteci Kampı’na düzenlediği saldırılarda şehit olan 4 kişinin cenazeleri hastaneye getirildi.” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, söz konusu saldırıda yaralanan çok sayıda Filistinlinin de tedavi altına alındığı belirtildi.Öte yandan Gazze Şeridi’ndeki Filistin Sivil Savunma Birimi’nin sosyal medya platformu Telegram hesabından yapılan yazılı açıklamada, “İsrail savaş uçaklarının el-Bureyc Filistinli Mülteci Kampı’ndaki bir eve düzenlediği saldırılarda 6 kişi şehit oldu.” ifadelerine yer verildi.

07:55

Türkiye'nin 2023 yılı vergi rekortmeni Selçuk Bayraktar oldu! Rahmi Koç geride kaldı Türkiye'nin 2023 yılı vergi rekortmeni Selçuk Bayraktar oldu! Rahmi Koç... Haberi Görüntüle

LÜBNAN'DAKİ SİLAH DEPOSU VURULDU

Lübnan haber ajansı NNA'nın haberine göre İsrail ordusu, ülkenin güneyindeki Adlun beldesine hava saldırısı düzenledi ve bölgede güçlü patlamalar duyuldu. Saldırının bir silah deposuna düzenlendiği, bu nedenle patlamaların devam ettiği belirtildi.

Etrafa saçılan şarapnellerin çevre köylere ulaştığı aktarıldı. Üç kişinin yaralandığı, Sayda ve Sur kentleri arasındaki otoyolun iki yönlü trafiğe kapatıldığı kaydedildi. Sosyal medyada, patlamaların yaşandığı ve alev toplarının yükseldiği görüntüler paylaşıldı.İsrail basını, saldırının sınıra yaklaşık 30 kilometre mesafeye yapıldığını duyurdu.

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Loading