Irak First Lady'si terör operasyonlarını hedef aldı! Skandal Türkiye sözleri!

Irak First Lady'si terör operasyonlarını hedef aldı! Skandal Türkiye sözleri!

Türkiye'nin Irak'ın kuzeyinde sürdürdüğü terör operasyonlarını hedef alan Irak Cumhurbaşkanı Abdüllatif Reşid’in eşi Shanaz İbrahim Ahmed skandal sözlere imza attı. First Lady'nin sözlerinin ardında aile geçmişi ve yaklaşan parlamento seçimlerinin yattığı söyleniyor.

Dünya

21.07.2024, 16:09

Türkiye'nin Irak'taki sınır ötesi operasyonlarını hedef alan Irak Cumhurbaşkanı Abdüllatif Reşid’in eşi Shanaz İbrahim Ahmed, skandal sözler sarf etti. Ahmed, Iraklı Kürt muhaliflerden İbrahim Ahmed’in kızı, yanı sıra Celal Talabani’nin eşi Hero Talabani’nin ise kız kardeşi. First Lady'nin sözlerinin ardında kendi aile geçmişi ve yaklaşan parlamento seçimlerinin yattığı kaydediliyor.

Akın akın Ukrayna'ya gidiyorlar! Binlerce İsrailli Yahudi Romanya'da sınıra dayandı! Akın akın Ukrayna'ya gidiyorlar! Binlerce İsrailli Yahudi Romanya'da sınıra dayandı! Haberi Görüntüle

"TÜRKLER SİVİL HALKA ZARAR VERİYOR"

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan First Lady, Türkiye'nin Irak’ın kuzeyinde devam ettirdiği terör operasyonlarını 'sivil halka zarar veriyor' diyerek hedef aldı.

X (eski adıyla Twitter) hesabından yaptığı paylaşımlarla Türkiye'yi hedef alan Ahmed, "Türkiye’nin yeni operasyonlara başlamasından bu yana en az 602 köy tehdit altında. Saldırılarda bir okul ve bir Süryani kilisesi de tahrip edildi" iddiasını ileri sürdü. 

Rusya yollarına taş koymaya devam ediyor! Dost olmayan yabancı şirketlerin işi daha da zorlaştı Rusya yollarına taş koymaya devam ediyor! Dost olmayan yabancı şirketlerin... Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANI'NDAN YORUM GELMEDİ

Türkiye’nin PKK’ya destek vermekle suçladığı ve ambargo uyguladığı Süleymaniye merkezli Kürdistan Yurtseverler Birliği’nden (KYB) olan Irak Cumhurbaşkanı Abdüllatif Reşid ise, eşinin mesajları hakkında henüz yorum yapmadı.

Futbol dünyası gerilimli anlara sahne oldu! İtalya-İsrail maçında görülmemiş güvenlik önlemi: Keskin nişancılar çatıda nöbet tuttu! Futbol dünyası gerilimli anlara sahne oldu! İtalya-İsrail maçında görülmemiş güvenlik... Haberi Görüntüle

BÜYÜKELÇİ'DEN İDDİALARA CEVAP

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Anıl Bora İnan, Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid'in eşi Şahnaz İbrahim Ahmed'in, Türkiye'ye yönelik suçlamaları ve iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, Irak ile ilişkileri asılsız iddiaları tartışarak değil, somut projeler üzerinde çalışarak derinleştireceklerini söyledi.

Irak Cumhurbaşkanı Reşid'in eşi Ahmed'in, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımda Türkiye'ye yönelik bazı suçlamalarına karşı Anadolu Ajansının (AA) sorusunu yanıtlayan Büyükelçi İnan, "Bu asılsız iddiaları biz de gördük. Söz konusu iddialar kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Biz Türkiye olarak Irak ile ilişkilerimizi her alanda geliştirmek istiyoruz. Bu irademizi esasen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Irak'a nisan ayında yaptıkları son ziyarette işbirliği alanlarına ilişkin imzalanan 30'a yakın anlaşmayla karşılıklı olarak teyit ettik. Söz konusu işbirliği alanları arasında terörle mücadele de var. Kaldı ki Irak tarafı terör örgütü PKK'yı geçtiğimiz Mart ayında 'yasaklı örgüt' ilan etti" ifadelerini kullandı.

İnan, Türkiye ve Irak'ın başta terörle mücadele olmak üzere ilişkilerin karşılıklı çıkar temelinde daha iyi bir noktaya taşınması için gerekli kararlılığı ortaya koyduğunu da dile getirerek, "Biz, ilişkilerimizi asılsız iddiaları tartışarak değil, somut projeler üzerinde çalışarak derinleştireceğiz" şeklinde konuştu.

Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid'in eşi Şahnaz İbrahim Ahmed, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda, TSK'nın Irak'ın kuzeyinde terör örgütü PKK'ya karşı operasyonlarında bölgedeki 'köyleri hedef aldığı, tarım alanlarının yandığını' iddia etmişti.

Ahmed, TSK'nın terör örgütüne yönelik son günlerdeki operasyonları sonrası bölgede 'bir okul ve kilisenin de yıkıldığını' öne sürmüştü.

Habere Tepki Ver

0

1

2

0

1

0

0

1

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading